Team SNAFU

Wargaming since 1985

1 , 2 , 3 , 4  Next »  

Recommend
4 
 Thumb up
 tip
 Hide

Coses que passen a l'estiu...

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Passa que viatgem. Jo he estat a Montecassino, Salerno, Anzio i el Martí a Colmar, a la Línia Maginot i al Col du Linge.
Passa que visitem museus i cementiris, posant escenari i attrezzo dels jocs que juguem.
Passa que els dies s'igualen i quedem entre setmana.
Passa que provem jocs ... fins i tot wargames...

Si, l'Ukraine '43, la segona edició. Jo havia provat la primera edició a casa del José Luis fa una pila d'anys i en conservava una excel·lent impressió. El joc no ens va defraudar. Un wargame clàssic, de reglament clar i fàcil de llegir, una seqüència i-go u-go, i tots els elements del front rus del 43 : línies fortificades, contra-attacs de carros, grans barrages d'artilleria...
Twitter Facebook
0 Comments
Thu Aug 31, 2017 2:52 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
2 
 Thumb up
 tip
 Hide

Lost Victory

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Aquest final de primavera ha estat un xic irregular. Hem tingut alguna sessió a casa meva : un Empire of the Sun del qual vem jugar el segon torn per aprendre com funcionava el joc. Tot vam quedar enamorats, i em consta que el Martí ha estat jugant el escenari de Guadalcanal que sortia a una revista C3i. Hem tingut alguna sessió a casa del Martí, on vam jugar amb el Cesc al Atlantic Storm de cartes, on vaig guanyar les dues primeres mans i la penúltima i no vaig pescar ni una durant tota la partida. Hem tingut sessions al despatx del Cesc, on vam "jugar" un Poltava's Dread Day: The Great Northern War 1700-1722 AD que no ens ha agradat gaire. Quan jo el vaig jugar en solitari a casa em va fer molt bona impressió i aprofitant que vam quedar just el dia de l'aniversari de la batalla el vaig proposar al club. Però al final és un joc amb bones idees però que falla en el seu objectiu... un joc que amb una mica més potser podria ser un bon joc i amb una mica menys un bon filler, però es queda a mig camí.

I aquest dissabte passat, ens vam revelar i vam desplegar un Lost Victory: Manstein At Kharkov, Winter 1943, un wargame tradicional, tot i que amb un toc de modernitat en la seqüència.
Twitter Facebook
0 Comments
Tue Jul 18, 2017 11:27 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
8 
 Thumb up
 tip
 Hide

The Lamps are going out but there is light at the end of the tunnel....

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Mentre trobem una solució definitiva a la falta de local, i per definitiva, vull dir definitiva, hem montat la paradeta al despatx del Cesc. Bueno... més que del Cesc, de l'Oriol, el seu fill, que ja li està menjant el terreny. I què hem muntat... doncs un joc que ens ha semblat molt correcte. Un bon joc, una simulació estratègica de la Primer Guerra Mondial, més jugable que el Path of Glory, amb un nivell de crom històric acceptable, i tot i que les taules de setup són millorables i alguna frase en les regles no queda clara, amb un sistema que es veu sòlid i provat que reflecteix el feeling de la Gran Guerra.. es tracta del The Lamps Are Going Out de Compass Games.

L'aspecte negatiu del joc, és el preu. Quasi 80 euros per un joc que jo posaria a la categoria de "simple", jugable un parell de cops potser, que seria un material fantàstic per "ensenyar" la Gran Guerra a nivell escolar, és excessiu. Si fos un joc de 50 euros ja el trovaria car.. potser 40 seria el seu preu. Però, això és el capitalisme.

El joc es pot jugar a 4 jugadors, Alemanya, Western Allies, Eastern Allies/USA i Central Allies. Aquesta és la pinta que fa el joc jugats dos torns, amb 1914 acabat :

Per dir-ho clar i ràpid.. és un joc de Collonera.

********
La web de l'Snafu ha estat atacada per mil·lèssima vegada per pirates informàtics. M'he vist obligat a treure molta cosa i a reduirla de moment a la mínima expressió. Maleïts pirates.
Twitter Facebook
2 Comments
Sat May 27, 2017 7:23 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
2 
 Thumb up
 tip
 Hide

Incerta Glòria

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Dissabte es va tancar una etapa. L'edifici on teniem el local a Sabadell ha trobat un destí que ens obliga a evacuar. Els actius del club ja estan emmagatzemats i el local buit. És l'adéu a la Gran Berta, la gran taula que vam construir expressament per jugar al Battle for Normandy.

I ara què? ... ara, incertesa. No tenim un destí clar, i obrim aquella etapa on el club ha de buscar un lloc on establir-se. Amb ganes de buscar una cosa definitiva però sense mitjans. La paradoxa de tot plegat és que la ciutat és un formatge emmental de locals buits, locals que potser no han tingut ús en 10 anys, però que quan t'atanses a preguntar demanen preus desorbitants...
Twitter Facebook
2 Comments
Mon Apr 24, 2017 7:21 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

Llums a la fosca vall...

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Fa dues setmanes vam fer un reboot del Dark Valley. Barbarrossa no s'improvitza i després de tres proves, un parell a casa en solitari i una al club, la que ja vaig relatar, he agafat les regnes dels AGN i AGC, mentre el Cesc dirigeix l'AGS.
Sense tenir una especial sort als daus, Riga i Minsk han caigut en el primer torn de Juny... i l'avenç alemany estarà ara més perjudicat per la curta línia de suministre (de 3 depots al nord, 3 han avançat només 4 hexàgons) que no pas pels russos que queden davant que són... gairabé cap.


En un altre ordre de les coses.. aquest proper capde tenim Collonera! Visca La Collonera!
Twitter Facebook
0 Comments
Mon Mar 20, 2017 11:49 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
5 
 Thumb up
 tip
 Hide

Quatre setmanes en una fosca vall....

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Dissabte completàvem el quart torn, el de setembre del 1941, del joc The Dark Valley. Amb dos torn d'iniciativa russa i les regles del primer hivern, les possibilitats de que l'alemany guanyi són tirant a escasses, amb només 20 PV, i Kiev i Riga encara en mans russes i subministrades. I han jugat per això varis factors... un d'ells, com sempre, la sort dels daus : fins a vuit "1" en combat seguit, dos exchanges de 3 i 4 passos , tres torns de contraatacs rus amb traient el mínim de contraatacs requerits; però també la natura de Barbarrossa, on la planificació s'ha de fer amb cura i amb audàcia i no admet un joc casual. Conèixer el joc s'avera bàsic per poder treure tot el suc a la seva capacitat operativa; i no haver tret tot el profit a l'aviació en bombardeig, que es va fer el primer torn i no es va tornar a intentar més... curiosament.

Sobre el joc, el primer comentari és pel sistema de xits de la fase d'acció. No és el primer joc que regula la fase amb xits aleatoris, recordo el King David com l'altre joc paradigmàtic d'aquest sistema, però en aquest cas el número i natura dels xits són el que determina les capacitats operatives de cada exèrcit i ho modula per cada fase de la guerra. Si durant Barbarrossa l'exèrcit alemany es pot activar fins a 8 vegades per només dos del rus, als torns d'hivern, cada exèrcit es pot activar només un parell de cops. Si al principi de la guerra el rus està obligat a fer contraatacs, al 42 i 43 té la capacitat de fer ofensives "profundes".

La taula de combat que s'utilitza a l'inici de la partida, sempre té un resultat d'exchange, per tant ni amb la millor de les proporcions, l'atacant està exempt de baixes. Es dona una paradoxa, i és una petita crítica al joc, que en grans combats, on el defensor pugui tenir molts passos en defensa, l'atacant l'interessi especular i baixar la proporció a un 3-1 que evita l'exchange a canvi de 1/6 de possibilitats menys d'èxit respecta al 4-1 que si que té l'exchange. També val a dir que no hi ha taula que garanteixi conservar un hexàgon i per tant, no hi ha ciutats heroi o punts de resistència infinita, la qual cosa és anar a l'altre extrem del It Never Snows, on de les ciutats no et podien desallotjar mai.

Impressió del joc... com més hi penso, més m'agrada.
Twitter Facebook
0 Comments
Mon Mar 6, 2017 9:48 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

Retorn a Rússia

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Torna el Xavi del seu periple colombià i torna el front rus a la taula de l'SNAFU de la ma de Ted Raicer i el seu The Dark Valley. Un sistema de joc per activació de chits però en comptes d'activar formacions (o només formacions), les activacions condicionen la seqüència de joc. Modulant el número i tipus de chits es modelitzen les diferents etapes de la guerra. A priori sembla un bon sistema per cobrir una guerra amb fases tan diferents com Barbarrosa i Bagration.

Vam fer el setup i el primer torn, juny de 1941 ... amb quasi més baixes per l'alemany que pel rus... però com diu un amic general alemany, els jocs on el primer torn és tan decisiu i pot ser tan estudiat perden part del seu encant (sobretot si els daus no acompanyen)...

(imatge del setup)
Twitter Facebook
0 Comments
Tue Feb 21, 2017 3:27 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
10 
 Thumb up
 tip
 Hide

Montmeló Napoleonics 2017

Martí Cabré

Terrassa
Catalonia, Spain
msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Com cada any aquest 2017 (i ja en van 6) hem assistit a l'Open Napoleonics de Montmeló. Com sempre l'atractiu principal de les jornades són els jocs de figures, que mostren un nivell de qualitat realment alt. I el Team SNAFU és l'orgullós representant dels jocs de tauler, més o menys wargames.

Aquest any hem tingut la sort de poder fer un playtesting del proper joc de l'Ivan Prat (segurament titulat El Cas de Napoleó). Fa uns mesos ja en vam fer un playtesting i l'evolució del joc en aquest temps ha estat espectacular. Amb unes regles basades en les del famós 1714: The Case of the Catalans, el nou joc aconsegueix donar un feeling napoleònic al joc, amb una situació no tant claustrofòbica com al 1714 però on igualment el jugador vol fer moltes coses i només en pot fer una per torn.La partida va ser molt profitosa per comprovar que el joc ara ja marxa bé i per apuntar millores ja en l'àmbit del crom i de l'experiència de joc del jugador. Tot apunta a que el resultat final serà excel·lent.

La partida la vam poder fer junt amb alguns jugadors veterans del Maquetisme i Simulació que ens van voler acompanyar en aquesta jornada. Així vam poder gaudir de l'experiència de xerrar sobre wargames amb alguns dels jugadors més antics del nostre país, que són un pou d'experiència i històries per explicar (per exemple, una molt interessant dissertació sobre els problemes dels OCS).La partida en sí va ser molt fluctuant en tots els jugadors excepte per l'anglès, que de seguida va aconseguir una situació de lideratge indiscutible i que va poder especular molt amb el resultat final, cosa que va donar peu a suggerir algunes millores. La resta de potències van tenir moments bons i moments dolents i al final els jugadors del M&S van liderar les posicions per davant els Team SNAFU, cosa que ens mostra que l'experiència encara és un grau.

Twitter Facebook
0 Comments
Sun Feb 12, 2017 10:52 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

De Shanghai '37 a Txèquia '73

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
He estat enfeinat aquests dies fent la traducció a l'anglès del joc que en Nagakuro em va regalar aquest estiu a Kioto i ara que no teníem res a la Gran Berta vaig aprofitar per "testejar" si la meva traducció era jugable o no. El Cesc i el Joan es van prestar voluntaris per provar el joc i vam jugar al "Battle for Shanghai. The First Incident".

Aquí tenim el setup. El joc és molt senzill, és juga en dos torns, amb un jugador de japonès i un de Kuomintang. Cada bàndol té una reserva de punts logístics que li permeten fer operacions (ambdós moviment i assalt, pel japonès, a més, foc de preparació). Les baixes del combat o del foc, s’absorbeixen amb retirades, unitats o punts logístics. L'objectiu del joc és que no quedin xinesos dins una zona d'exclusió al voltant de Shanghai.

Després de molta tortura i de uns bons daus els xinesos van aguantar.

En paral•lel, el Martí ens va preparar un escenari introductori del MBT, en la seva última edició. Com els últims de GMT ... una presentació molt cuidada, uns materials de primera línia. El joc, que a mi em va recordar molt al BattleTech, potser amb les regles avançades té algo de gràcia.

El Cesc va rebentar uns 7 carros americans en un enfrontament hipotètic a Txèquia, els seus T-72 van fer volar un darrera l'altre els M-60 del Martí. L'escenari va fer bona la màxima de la guerra de tancs dels anys 70 : un tir un tanc volat.
Twitter Facebook
1 Comment
Sat Feb 4, 2017 4:58 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
5 
 Thumb up
 tip
 Hide

Pax Renaissance

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Les últimes sessions del INS, quan el Joan i jo ens dedicàvem a moure els aliats, els alemanys aprofitaven per jugar unes partides a l'últim Pax del Eklund. Un parells de cops els va donar temps a finalitzar la partida sencera, amb la sensació que el joc era més simple i ràpid que els anteriors Pax.

Després de plegar el INS i abans de posar-nos amb un altre cosa, vam fer una partida a 4... i la sensació ja no va ser la mateixa. Després de 4 hores i al segon topple va guanyar el Xavi per un mer efecte taula : estava massa lluny del Cesc i de mi per poder tenir-lo controlat amb eficàcia i mentre jo i el Cesc ens fèiem la punyeta i teníem al Joan subjugat, el Xavi va anar fent. Tot i així la sensació és que a 4 el joc hi perd i si haguéssim jugat en una taula rodona, podríem haver estat jugant fins a l'infinit sense que ningú pogués guanyar.


Millor joc a dos que a quatre.

Oh.. si, un joc amb tantes senyeres ... ni el Cas dels Catalans! Qui orgull patri!
Twitter Facebook
1 Comment
Sun Jan 29, 2017 12:57 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls

1 , 2 , 3 , 4  Next »  

Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.