Holtidő Blog

A MATE oldalán levő szójegyzék alapján: holtidő (downtime) Az az idő, amikor egyetlen játékos cselekszik – vagy éppen azon gondolkozik, hogy mit cselekedjen –, és a játékostársak csak arra várnak, hogy végre rájuk kerüljön a sor. [Ennek kitöltésére jött létre ez a blog.]

Archive for fordítás

1 , 2 , 3  Next »  

Recommend
10 
 Thumb up
1.00
 tip
 Hide

Blueprints Magyar Szabály

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Nekem tavaly a Blueprints tetszett legjobban az általam frissen megismert játékok közül. Egyszerű, de nagyszerű, könnyed játékról van szó, nem kevés szerencsével - de ez kit érdekel, hisz a lényeg, hogy szórakoztató, és ízig-vérig "éépítőipari"

Board Game: Blueprints

Hogy megismerhettem, abban nem kis szerepe van
Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan

mindig remek, olvasmányos blogjának is!

Mivel a játékhoz még nem létezett magyar szabály, ezért elkészítettem (Feri pedig segédkezett a lektorálással).

ENJOY!:
Blueprints Magyar Szabály
Twitter Facebook
0 Comments
Wed Feb 10, 2016 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
9 
 Thumb up
 tip
 Hide

Mentsétek meg geekjeinket!

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Pár hete rendeltem egy kisebb pakk játékot, amiről még itt is megemlékeztem: Post Essen Loot.

Ezek közül az SOS Titanic című pasziánsszal már mélyebb barátságba is sikerült keverednem, ezért úgy gondoltam, hogy írok róla hosszabban, hátha más is szemet vetett rá.

Board Game: SOS Titanic
A játék már 2 éve jelent meg, KickStarterről indulva. Már akkoriban is felfigyeltem rá, leginkább a témájának köszönhetően (végre nem a szokásos gazdálkodj, öljél zombikat stb.). Tetszettek az artwork, és az, hogy 1-5 fő szerepelt a dobozon.
Aztán valahogy akkor mégsem kerültem az egésszel közelebbi kapcsolatban, kivárásra játszottam. Mint látható, a BGG-n nem váltotta meg a világot, szerényen, a vízválasztó első ezren kívül ragadt, egy 6,80-as átlaggal (sokaknál ezzel el is vágva magát). Pedig azért mondhatjuk, hogy megvan a saját célközönsége. Leginkább azok, akik még úgy nőttek fel, hogy napok hosszú óráit tudták eltölteni azzal, hogy a Windows Kellékek/játékok elérési útvonalon található Pasziánsszal elérjék azt, hogy a már maga idejében is hihetetlen gagyinak számító animációban torkolljon a befektetett energia (gyk.: ha kijátszottad a játékok, a 4 pakli szépen lepergett felülről).

Kanyarodjunk vissza a játékhoz!
Mint fentebb írtam, a KS-t választották a kiadáshoz. Egy nem túl acélos, de magabiztos sikerrel induló kampány után (5,000 $-t tűztek ki célul és végül 7,351$-t kalapoztak össze) a 2013-as Spiel-en már asztalra is tudták tenni a terméket. A kiadó, az akkor még csak szárnyait bontogató (2011-ben az Yggdrasil-lal nyitottak), tavaly A kisherceg-gel a magyar zsűrit (MTD), idén a Colt Express-szel az Európa csúcsát (SdJ győzelem) meghódító francia Ludonaute egyébként. Jó lesz ha odafigyelünk rájuk, mert ontják a jobbnál-jobb, minőségi játékokat (ld. még: Lewis & Clark: The Expedition).
A kényelmesen hordozható, kis dobozon pedig nem kisebb nevek szerepelnek, mint a világhíres Bruno Cathala-é illetve a nála talán kevésbé mainstream játékokat produkáló, de szakmai berkekben szintén jól csengő Ludovic Maublanc-é. Ráadásul a fenti két szerző közösen jegyzi pl. a TOP300-ba még éppen beférő, agyégető kategóriájú Mr. Jack-et is.
Sőt! A grafikát sem egy kezdő alkotta. Pierô nevéhez fűződik például a Dice Town, a Mr. Jack vagy éppen a Dixit: Odyssey is.
Tehát minden adott egy kiemelkedő játékélményhez. Hogy mégis hol bukik meg az elmélet?

Board Game: SOS Titanic


Talán ott, hogy a kis dobozban rejlő 60 utas kártya, kiegészítve 20 akció és 10 szerep kártyával nem hozott már igazán nagy innovációt 2013-ban a társasjátékok világában. Bár az igaz, hogy a játék szerves részét képző Titanic süllyedését ábrázoló füzetecske, és az események alakulását "megörökítő" lapozós mechanizmus egészen egyedi. Sőt, maga a játék is próbál hangulatot teremteni, a szabály például az alábbi, meglehetősen hatásos bevezetővel indul:
SOS Titanic szabálykönyv wrote:
1912. április 14., 23:40 Észak-Atlanti térség - Az RMS Titanic nekiütközik egy jéghegynek. A víz azonnal elárasztja a hajótest egyik rekeszét és a hajó aggasztó módon a jobb oldalára dől. Nincs remény a menekülésre. A fedélzeten futótűz gyorsaságával terjed a pánik. Meg kell őrizned a lélekjelenlétedet és a helyes dolgot kell cselekedned, hogy egyedül, vagy a legénység tagjaival közösen a lehető legtöbb utast megmentsed. Az idő fogy...
Ráadásul mindezt az artwork is fokozza apró, részletekbe menő kidolgozottságával. A dobozt kibontva a játékból árad a XX. század eleji hangulat a játékelemekről. különösen a legénység tagjai sikerültek hitelesre (érdemes rákeresni név alapján a karakterekre a wikipédián).

Board Game: SOS Titanic
Board Game: SOS Titanic


Maga a játékmenet lehet, hogy egyesek számára azonban már kissé lapos.
A játék elején minden játékos 1-1 legénységi tag szerepét ölti fel, így biztosítja a mechanika a változatosságot, és így korlátozza egyben a lehetőségeinket. (A különböző akciókra vonatkozó képességekhez eltérő setup feltételek tartoznak.)
Minden szereplő játékköre két fő részből áll össze:
1. A jól ismert pasziánsz szabályok alapján tetszőlegesen átrámolhatjuk a különböző kártyákat.
2. Kötelező kijátszanunk egy akció kártyát (ezekben alapvetően nem fogunk dúskálni a játék folyamán) vagy a pakliból kell felhúznunk lapo(ka)t (a tematika szerint ők a fedélzet alatt lévő utasok). Hogy ebben mi a csavar? Csupán az, hogy bármennyi utast is hívunk a fedélzetre, közülük csak és kizárólag egyet tehetünk le, a többit el kell dobjuk. És itt jön a mechanika kulcsa, ha ugyanis utóbbi esetben nem tudunk kártyát letenni, akkor lapoznunk kell egyet a füzetben, ami tematikailag azt jelenti, hogy a hajó egy újabb rekesze árasztódik el vízzel (vagyis fokozatosan süllyed). És amint egy adott fedélzet összes rekesze feltelik vízzel az ott lévő utasok (a pánikhangulat okánál fogva) összekeverednek a következő fedélzet utasaival. Ezzel csökkentve a lehetőségeinket (egyel kevesebb oszlopba fogunk kártyát letenni.

Az akciókártyák értelemszerűen valami különösen hasznos dolgot tesznek lehetővé (pl. kiválaszthatunk egy lapot a húzó vagy dobópakliból, megnézhetjük a következő 5 lapot stb.). Érdemes tehát jól taktikázni azzal, hogy mikor használjuk ki őket.

Talán érződik, hogy nem igazán értem, hogy ezt az egész játékot mi módon lehet több emberrel játszani. Pedig a tervezők bizony ezt egy kooperatív dolognak álmodták meg. Azonban ebben kicsit inkább a játékipar kezét látom (mekkora királyság már, hogy 1-5 fős játékot csinál az ember). Erre számomra még rátesz az is egy lapáttal, hogy a szabálykönyvben külön írnak egy bekezdést a kooperatív játékmódról.
Persze nem lehet kivetnivaló ez ellen sem, egy családi játéknak bőven megteszi (végtére, olyan, mintha közösen pasziánszoznánk - igaz, azt sem szokott általában az ember...). Én több menetet is játszottam, nem titkolom, mind egyedül, de nem hiányzott az, hogy megvitassam valakivel a lehetőségeket (az is lehet, hogy én vagyok túlságosan antiszociális? - de nincs mit tenni, hiszen emberek halhatnak meg!!! "az idő fogy...")
A laprakosgatás egyébként meglehetősen szórakoztató tud lenni, akár még többedjére is. Az újrajátszhatóságot a különböző szerepek, és a viszonylag sokféle akció lehetőség eléggé jól garantálja. No, meg az is növeli az újrajátszhatóságot, hogy nem annyira könnyű kimenteni mindenkit. Ezért (is) a játék végén pontozással határozhatjuk meg, hogy az általunk elért eredmény mennyit is ér egy objektív koordináta rendszerben. (Érdekességképpen az alkotók a pontozásnál megemlítik, hogy a történelmi legénység 19 pontot "ért volna el" a játékban.)

Mindent összevetve azt mondom, hogy igazán jó alternatíva lehet a játék mindazoknak, akik kifejezetten szeretik az egyszemélyes játékokat és már unják Friese remekét, vagy a pakliépítésen kívül más motorral is akarnak maguknak egy solo játékot. Azok viszont, akik nem tudnak párás szemmel, nosztalgikusan, egy-egy könnycseppet elmorzsolva a Windows 3.1/95/98-re gondolni vagy csak szimplán ki nem állhatják a pasziánszt messzire kerüljék el.

Board Game: SOS Titanic


Pro:
- hangulatos, szépen kidolgozott artwork
- kis helyigény, könnyű szállíthatóság (lehet, hogy a doboz egyeseknek még így is nagy)
- kiváló minőségű műanyag kártyák
- tematika és mechanika jó összeillesztése (a lehetőségek korlátozódása, a sürgető idő stb., persze abba beleköthetünk, hogy ennyi erővel az utasok helyett akár krumplikat is beszámozhattak volna)
- rövid játékidő (20-30 perc alatt lemegy)
- elérhető magyar szabály (muszáj volt lefordítani...):
E S.O.S. Titanic Magyar szabály
E S.O.S. Titanic GY.I.K.

-Kontra:
- bugyi fetisisztáknak: egyedi, hosszúkás, nehezen védőzhető lapok
- nem valódi kooperatív mód
- "bonyolult" ikon rendszer (=elméletileg a játék nyelvfüggetlen, mindezt ikonokkal oldották meg, az én tapasztalatom az, hogy jó pár játék kell ahhoz, hogy rögzüljön ez alapján, hogy melyik lap mit tud, nem árt ha a szabály végén lévő segédlet kéznél van)
Twitter Facebook
0 Comments
Thu Nov 5, 2015 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
2 
 Thumb up
 tip
 Hide

"Day-t nappallá téve fordítunk." [re-post]

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Lassan a "kertek alatt" az idei esseni vásár. Ennek vonzataként talán élénkül a fordítási vágy is. Egy régi post elővételével a legfontosabb honlapokra irányítanám mindenki figyelmét!

"Day-t nappallá téve fordítunk."

Ja, ha már itt járunk, felkerült 2 új fordítás (X-ta és Játékmester munkája), amelyet én szerkesztettem pdf-be:

Neuroshima Hex! Uranopolis 3.0 [Magyar szabály]

Theseus: The Dark Orbit [Magyar szabály]


Twitter Facebook
1 Comment
Sat Aug 29, 2015 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
2 
 Thumb up
 tip
 Hide

Rest day 2

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
From gallery of saabee


Az idei Tour nem hozza számomra az elvárt izgalmakat, hogy messzire ne menjünk, a Giro d'Italia 2015-ös kiadása sokkal élvezetesebb volt. Persze ettől függetlenül még bármi megtörténhet!

Egy biztos, ma pihenőnap. Remek alkalom némi játékra.
Ennek elősegítéséhez ismét 2 fordítással jelentkezem:

E Giro d'Italia Magyar Szabály

E Leader 1: Hell of the North Magyar Szabály - javítás


Mindeközben
TH Jensen
Denmark
Ebeltoft
Denmark
flag msg tools
badge
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Colonial: Europe's Empire Overseas / 2nd Edition FanMicrobadge: Cuba fanMicrobadge: Village fanMicrobadge: Viticulture fan

pedig elkészítette az idei verseny mind a 21 szakaszát is! meeple
E Le Tour de France 2015

Valójában ez történik a pihenőnapon:
Twitter Facebook
0 Comments
Tue Jul 21, 2015 9:00 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

Holnap pihenőnap

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Mint már említettem, zajlik az idei Tour de France.
Holnap azonban pihenőnap lesz.
Remek alkalom, hogy az asztalra kerüljön a témába vágó játékok valamelyike. Én már hét közben is nyomattam, háttér TV-nek ment a Tour:

From gallery of saabee


Játék közben merült fel az igény, hogy a szabálykönyv lapozgatása helyett jó volna egy segédlet, ami a legfontosabb apróságokat tartalmazza. Körülnéztem BGG-n, találtam egyet, és le is fordítottam.

Élvezd!: Leader 1: Hell of the North [Segédlet]
Twitter Facebook
0 Comments
Sun Jul 12, 2015 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
7 
 Thumb up
 tip
 Hide

A Friday mostantól Péntek!

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Friedmann Friese egyszemélyes kalandjátékához elkészült a magyar szabály!
ECommunity Power!W

Board Game: Friday

(Photo: bluehiker)


Az úgy volt, hogy
- a FaceBook csoportban Akela83 kitalálta
- a Szellemlovas beszerezte
- aki előre kért belőle az garantáltan megvehette
- én lefordítottam
- Kether1983 lektorálta

és most már a BGG-nek ill. a KETA-nak hála mindenki letöltheti!!

BGG E Friday Magyar Szabály
KETA E Friday Magyar Szabály (KETA)
Twitter Facebook
0 Comments
Tue Jun 30, 2015 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
4 
 Thumb up
 tip
 Hide

Magyar Szabály feltöltések

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Lehet, hogy két kevésbé érdeklődésre számot tartó szabály, de végül is alapvetően saját részre készültek. Ennek ellenére persze bárki letöltheti, akinek pont ezekre volna szüksége:

E Bonnie and Clyde Magyar Szabály

E Heckmeck am Bratwurmeck Magyar Szabály
Twitter Facebook
0 Comments
Wed Mar 11, 2015 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
5 
 Thumb up
 tip
 Hide

Christian Petersen interjú

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Quote:
Tom Vasel remekbeszabott interjúkkal látja el a társasjátékos közösséget. 2005-ben készített interjút a fantasy/sci-fi játékairól elhíresült Fantasy Flight Games-nek a fejével, Christian T. Petersennel. A szokásokhoz híven ez is igen tartalmasra sikeredett. Írásának felhasználásával mutatom be az FFG-t.

A fordítás eredetileg egy korábbi nagyobb (meghiúsult) projekt részeként készült. Ez magyarázza "a témaválasztást" (a fantasy világot, FFG-t), amely engem alapvetően hidegen hagy (sőt...). Az esetleges pontatlanságok, szakszerűtlenségek alapvetően ennek tudhatóak be.

Ez a fordítás 2014.10.19-én a HúzóPakli Blog-on jelent meg.

Az eredeti írás linkje: Interviews by an Optimist # 53 - Christian Petersen
Read more »
Twitter Facebook
0 Comments
Wed Nov 5, 2014 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
6 
 Thumb up
 tip
 Hide

Legacy: The Testament of Duke de Crecy - Magyar szabály

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
A lenti linkről letölthető egy régen várt szabályfordítás, a Legacy: The Testament of Duke de Crecy játékhoz.
Azért nem tettem be a file szekcióba, mert a ~25 Megát nem sikerült/nem akartam lebutítani. Remélem, hogy a mérete ellenére a KETA-ra azért ki tud majd kerülni.

Mondhatni, hogy a magyar szabálykönyv létrejötte igazi koprodukciós munka eredményeként született meg.

A fordítás
Csongor Tari
Hungary
Maglód
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Parent of Three GirlsMicrobadge: Trail RunnerMicrobadge: Game Group OrganizerMicrobadge: Teotihuacan: City of Gods fanMicrobadge: Merv: The Heart of the Silk Road fan

munkáját dicséri.

A pdf szerkesztést, tördelés magam csináltam.

Köszönet illeti még
Gábor Iványosi-Szabó
Hungary
Kecskemét
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Mahjong fanMicrobadge: I play with blue!Microbadge: Cat loverMicrobadge: Essen attendeeMicrobadge: Retailer

kollégát is, aki nélkülözhetetlen technikai segítséget nyújtott a szabálykönyvet illetően.

ENJOY!

Legacy: The Testament of Duke de Crecy - Magyar szabály
Twitter Facebook
2 Comments
Thu Oct 30, 2014 5:00 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
14 
 Thumb up
 tip
 Hide

Twilight Struggle solo [magyarul]

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
A történet messzire nyúlik vissza...

External image


...az enyém is, és a játéké is.
Gondolom az utóbbit nem kell ecsetelni, ezért inkább a magamét osztom meg. Annak idején, mikor rátaláltam a BGG-re természetesen én is (mint gondolom mindenki más) rögtön megnéztem, hogy a "közvélemény" szerint melyik játékok tartoznak a legjobbak közé. Akkor már a TOP 3-ban szerepelt a jelenlegi listavezető Twilight Struggle. Azán nem is kellett neki sok, hogy elfoglalja jelenlegi helyét...
Kb. akkoriban történt az is, hogy
Viktor Csete
Hungary
Debrecen
HAJDÚ-BIHAR
flag msg tools
designer
badge
Avatar
Microbadge: Graphic DesignerMicrobadge: Warhammer 40,000 fanMicrobadge: Rallyman: GT fanMicrobadge: Happily married
mester licence-t kapott a GMT Gamestől, hogy saját design-nal, magyarítva gyárthassa a hidegháborús társasjátékok királyát. Ekkor éreztem igazán először azt, hogy ez nekem KELL! (Az alábbi képeket látva, nehéz is lett volna ellenállni):
Board Game: Twilight Struggle

Board Game: Twilight Struggle

Board Game: Twilight Struggle

Pár e-mail váltást követően kiderült, hogy bizony nem olcsó ez a "kézműves" remek. Ezért lemondtam róla (illetve jegeltem a témát). Aztán, mint az ismert visszavonták a licence-t (ha jól emlékszem, akkor 46 darab sorszámozott példány készült). Ekkor úgy tűnt, hogy lecsúsztam róla egyszer, s mindenkorra.
Tavaly október végén azonban rám mosolygott a szerencse, mert az lfg keres-kínál topicjába kínáltak egy "eredeti rozsdást". Lecsaptam rá, egy csapásra meg is lett a gyűjteményem "záróköve". Egy hétben sem telt, és máris kipróbáltuk DC-vel. Én a "hatása" alá kerültem, DC kicsit elrettent tőle a hossza miatt, de a történelmi vonatkozás őt is megfogta (az már csak hab a tortán, hogy rommá is vert benne). Felvetődött hát bennem az ötlet, hogy utánajárjak, hogy lehetne-e egyedül játszani. Ééééés igen....a BGG-ről letölthető a (nem rövid) szabály angolul, a solo játékhoz!
Leszedtem, jó sok munkaórát belerakva lefordítottam, aztán kipróbáltam. Már 3-at játszottam vele (másodjára-harmadjára már talán hiba nélkül) és azt kell mondjam, hogy tökéletesen működik!
Mivel azonban sok, apróbb dolgot fejben kell tartani, érdemes mindenféle segédletek is használni (így azokat is kénytelen voltam lefordítani).
Röviden a játékmenetről, a szabálykönyv elejét segítségül hívva:

SoloRules wrote:
A Twilight Struggle-t két tapasztalt játékos számára készítették. Minden erőfeszítést megtettünk, hogy egy olyan egyszemélyes változatot fejlesszünk ki, amely hasonló élményt nyújt, mint amikor valódi játékosok szemtől szembe játszanak egymás ellen. Rengeteg játéktesztet végeztünk, hogy megpróbáljuk a játék minden elemét kiegyensúlyozottá tenni. A közvetlen verseny hiányának kompenzálására olyan elemeket építettünk a játékba, mint például a kártya draft mechanika, amelyre minden Fázis elején sor kerül. A tervezők célul tűzték ki, hogy egy olyan Mesterséges Intelligenciájú (továbbiakban: MI) játékossal helyettesítsék az egyik felet, akinek a játékstílusát az ellene kijátszott lapok határozzák meg. Ily módon a legkeményebb ellenfél – vagyis saját magad – ellen kell játszanod.
Ha van az embernek (viszonylag) sok ideje, szereti a történelmet, nincsenek ráérős ismerősei, akivel társasozhatna, akkor érdemes nekiülnie.
Szinte tökéletesen szimulálja az eredeti verziót. Éppen csak az hiányzik, hogy nincs kivel beszélgetni menet közben, illetve a reakciók ugye pótolhatatlanok. Persze a kártyák kijátszásának a mechanikája is teljesen át lett alakítva, ezért némileg szűkösebbek az ember lehetőségei. A játék rendkívül kiegyensúlyozott, véleményem szerint viszonylag nehéz nyerni, nem árt, ha az embernek van egy kis szerencséje is (mint az eredetiben is, ugye...).

Egy szó, mint száz. Akinek megvan, és még nem próbálta volna, annal csak javasolni tudom, hogy tegye meg!

Aki meg nem ismeri a játékot, de bírja az angolt, annak ezt az oldalt javaslom:
External imageAz általam készített file-ok itt érhetőek el:
E Twilight Struggle SoloPlay Játékszabály
E Folyamatábra Twilight Struggle SoloPlay Játékszabályhoz

E Twilight Struggle Játékos Segédlet [a Műveletekhez] (ez mind az eredetihez, mind az egy személyes variánshoz alkalmazható!)

Megjegyzés: A játékok folyamán folyamatosan bele kellett nyúlnom a szabálykönyvbe, mert sok kisebb-nagyobb félrefordítást, félreértelmezést sikerült elkövetnem. Sajnos, nem kizárt, hogy a feltöltött verzióban is akadnak még hibák (ilyen esetekben érdemes az eredetit elővenni!). Ha szükséges, akkor a későbbiekben esetleg majd még teszek fel egy javított verziót.
Twitter Facebook
2 Comments
Mon Jan 27, 2014 10:12 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls

1 , 2 , 3  Next »