GeekGold Bonus for All Supporters at year's end: 1000!

9,470 Supporters

$15 min for supporter badge & GeekGold bonus
17 Days Left

Support:

Team SNAFU

Wargaming since 1985

Archive for wargames

1 , 2 , 3  Next »  

Recommend
4 
 Thumb up
 tip
 Hide

Coses que passen a l'estiu...

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Passa que viatgem. Jo he estat a Montecassino, Salerno, Anzio i el Martí a Colmar, a la Línia Maginot i al Col du Linge.
Passa que visitem museus i cementiris, posant escenari i attrezzo dels jocs que juguem.
Passa que els dies s'igualen i quedem entre setmana.
Passa que provem jocs ... fins i tot wargames...

Si, l'Ukraine '43, la segona edició. Jo havia provat la primera edició a casa del José Luis fa una pila d'anys i en conservava una excel·lent impressió. El joc no ens va defraudar. Un wargame clàssic, de reglament clar i fàcil de llegir, una seqüència i-go u-go, i tots els elements del front rus del 43 : línies fortificades, contra-attacs de carros, grans barrages d'artilleria...
Twitter Facebook
0 Comments
Thu Aug 31, 2017 2:52 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
8 
 Thumb up
 tip
 Hide

The Lamps are going out but there is light at the end of the tunnel....

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Mentre trobem una solució definitiva a la falta de local, i per definitiva, vull dir definitiva, hem montat la paradeta al despatx del Cesc. Bueno... més que del Cesc, de l'Oriol, el seu fill, que ja li està menjant el terreny. I què hem muntat... doncs un joc que ens ha semblat molt correcte. Un bon joc, una simulació estratègica de la Primer Guerra Mondial, més jugable que el Path of Glory, amb un nivell de crom històric acceptable, i tot i que les taules de setup són millorables i alguna frase en les regles no queda clara, amb un sistema que es veu sòlid i provat que reflecteix el feeling de la Gran Guerra.. es tracta del The Lamps Are Going Out de Compass Games.

L'aspecte negatiu del joc, és el preu. Quasi 80 euros per un joc que jo posaria a la categoria de "simple", jugable un parell de cops potser, que seria un material fantàstic per "ensenyar" la Gran Guerra a nivell escolar, és excessiu. Si fos un joc de 50 euros ja el trovaria car.. potser 40 seria el seu preu. Però, això és el capitalisme.

El joc es pot jugar a 4 jugadors, Alemanya, Western Allies, Eastern Allies/USA i Central Allies. Aquesta és la pinta que fa el joc jugats dos torns, amb 1914 acabat :

Per dir-ho clar i ràpid.. és un joc de Collonera.

********
La web de l'Snafu ha estat atacada per mil·lèssima vegada per pirates informàtics. M'he vist obligat a treure molta cosa i a reduirla de moment a la mínima expressió. Maleïts pirates.
Twitter Facebook
2 Comments
Sat May 27, 2017 7:23 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

Llums a la fosca vall...

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Fa dues setmanes vam fer un reboot del Dark Valley. Barbarrossa no s'improvitza i després de tres proves, un parell a casa en solitari i una al club, la que ja vaig relatar, he agafat les regnes dels AGN i AGC, mentre el Cesc dirigeix l'AGS.
Sense tenir una especial sort als daus, Riga i Minsk han caigut en el primer torn de Juny... i l'avenç alemany estarà ara més perjudicat per la curta línia de suministre (de 3 depots al nord, 3 han avançat només 4 hexàgons) que no pas pels russos que queden davant que són... gairabé cap.


En un altre ordre de les coses.. aquest proper capde tenim Collonera! Visca La Collonera!
Twitter Facebook
0 Comments
Mon Mar 20, 2017 11:49 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

Retorn a Rússia

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Torna el Xavi del seu periple colombià i torna el front rus a la taula de l'SNAFU de la ma de Ted Raicer i el seu The Dark Valley. Un sistema de joc per activació de chits però en comptes d'activar formacions (o només formacions), les activacions condicionen la seqüència de joc. Modulant el número i tipus de chits es modelitzen les diferents etapes de la guerra. A priori sembla un bon sistema per cobrir una guerra amb fases tan diferents com Barbarrosa i Bagration.

Vam fer el setup i el primer torn, juny de 1941 ... amb quasi més baixes per l'alemany que pel rus... però com diu un amic general alemany, els jocs on el primer torn és tan decisiu i pot ser tan estudiat perden part del seu encant (sobretot si els daus no acompanyen)...

(imatge del setup)
Twitter Facebook
0 Comments
Tue Feb 21, 2017 3:27 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

De Shanghai '37 a Txèquia '73

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
He estat enfeinat aquests dies fent la traducció a l'anglès del joc que en Nagakuro em va regalar aquest estiu a Kioto i ara que no teníem res a la Gran Berta vaig aprofitar per "testejar" si la meva traducció era jugable o no. El Cesc i el Joan es van prestar voluntaris per provar el joc i vam jugar al "Battle for Shanghai. The First Incident".

Aquí tenim el setup. El joc és molt senzill, és juga en dos torns, amb un jugador de japonès i un de Kuomintang. Cada bàndol té una reserva de punts logístics que li permeten fer operacions (ambdós moviment i assalt, pel japonès, a més, foc de preparació). Les baixes del combat o del foc, s’absorbeixen amb retirades, unitats o punts logístics. L'objectiu del joc és que no quedin xinesos dins una zona d'exclusió al voltant de Shanghai.

Després de molta tortura i de uns bons daus els xinesos van aguantar.

En paral•lel, el Martí ens va preparar un escenari introductori del MBT, en la seva última edició. Com els últims de GMT ... una presentació molt cuidada, uns materials de primera línia. El joc, que a mi em va recordar molt al BattleTech, potser amb les regles avançades té algo de gràcia.

El Cesc va rebentar uns 7 carros americans en un enfrontament hipotètic a Txèquia, els seus T-72 van fer volar un darrera l'altre els M-60 del Martí. L'escenari va fer bona la màxima de la guerra de tancs dels anys 70 : un tir un tanc volat.
Twitter Facebook
1 Comment
Sat Feb 4, 2017 4:58 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

El final del INS

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Al Nadal va ser una mica complicat quedar i al partida de INS va quedar una mica en suspens fins al gener, on en una sessió la vam acabar.

La partida va acabar al final del torn 16 aliat. Oficialment encara quedaven una fase alemanya i un últim moviment aliat abans de computar victòria, però ja vàrem veure que l'escenari estava donat i beneit i que l'única possibilitat de victòria aliada passava per fer "triquinyoles" de tafur, res a veure amb objectius militars : intentar fer un últim moviment per fer entrar un paraca a Arnhem i posar-lo en subministre... segur que amb paciència i sort es podia fer, però allò ja no tenia res a veure amb una operació militar.

L'INS va estar una bocanada d'aire fresc pel club. Un joc senzill de regles, interessant per ambdós bàndols, que avançava a bon ritme, on es desenvolupava una història i tothom el va gaudir... però a mesura que avançava el joc, les condicions de victòria de les regles van anar llimant l'interés del joc. Els alemanys s’haguessin pogut limitar a retirar-se en bloc a Arnhem, posar apilament màxim en cada hexàgon de la ciutat i veient lo difícil que és buidar un hexàgon de ciutat (en tota la partida i atacant des d’el primer moment, en combat no va caure ni un sol hexàgon de Nimega, a pesar de concentrar tota la aviació i el 50% de l'artilleria aliada) ... la victòria aliada hagués estat impossible.

La situació final resumida en dues fotos :
i


Si algun cop s'hagués de tornar a jugar, un sistema de punts de victòria similar al de l'Enemy at the Gates ajudaria a mantenir l'interès fins el final. Dit això, el Cesc i el Martí com alemanys van intentar una defensa més "lògica" des del punt de vista militar i sort d'això, perquè sino la partida hagués estat prou avorrida per acabar-la molt abans.

El combat en ciutat també és una mica epustuflant. S'apliquen uns resultats alternatius d’atrició i no hi ha retirada del defensor en cap cas. El problema d'això és que un apilament de 4 o més passos és impossible de buidar. I suposo que està fet perquè els anglesos puguin resistir a Arnhem, però a canvi, els alemanys són impossibles de desallotjar a Nimega, Eindhoven o Valkensgaard. El joc trasllada la tensió aliada dels ponts, que són fàcils de prendre i reparar o substituir, a les ciutats, que fan de veritables barreres.

També vàrem arrufar el nas amb l'ús de l'aviació. El Waal hi fa de barrera i històricament és veritat que la RAF es va negar a operar al nord del riu per por a la flak. Però amb el XXX sencer a l'altre banda del riu i lluitant per creuar el Rhin... haguessin mantingut aquesta restricció? Ho dubtem molt. Les regles d'aviació s'haurien de revisar i lligar la seva eficiència al desenvolupament de les operacions.

Com a conclusió, és un joc recomanable 100% però si realment se li vol treure profit, unes house rules (victòria, ciutat i avions) li aniran de conya.
Twitter Facebook
1 Comment
Sun Jan 29, 2017 12:29 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
4 
 Thumb up
 tip
 Hide

Nimega, la 1AB i un altre Pax...

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Torn 14 acabat. Queden tres per acabar la partida... però els torns són ara una mica farragosos d'executar per l'aliat i massa automàtics per l'alemany.
Un dia notable perque vem passar la Roomba pel terra del club i vàrem trobar la unitat iankee perduda al terra sota la taula.

Tenim dos punts d'interés en el mapa, un és Nimega, l'altre el moviment cap als restos de la 1AB. En els dos casos tenim avenços significatius aliats, però l'alemany ha aconseguit salvar una situació potencialment molt perillosa en l'eix d'avanç del XXX cos.

Nimega.
El batalló que havia creuat pel nord de Nimega ha fet un moviment de pinça enrera i ha aconseguit el control del pont de Nimega per la banda nord. Les tropes alemanyes encara controlen una aprt de Nimega i impedeixen el suministre per carretera. Ara és questió de temps i de molta atrició... de fet, de infinita atrició perquè es necessitarà molts resultats d1, d2 o sort amb la artilleria per fer resultats.

Aquesta és la situació al final del torn aliat. Els granaders 6-6-14 alemanys evacuaran la posició cap al nord deixant només uns morters i una companyia 1-3-4 en la posició fortificada.

La 1AB.
Al final del torn 14 aliat, els restos de la 1AB que estaven assetjats a l'altre banda del Rhin han enllaçat amb el XXX Cos i per primer cop en molt de temps, estan en suministre. Això vol dir que els aliats han aconseguit portar suministre a l'altre banda del Rhin!
De fet, un parell de companyies del XXXè han establerts un altre cap de pont al nord del Rhin.
Una gran bossa amb és de 7 apilaments han salvat l'encerclament gràcies a una companyia de Panthers que ha contraatacat cap al sud i ha obert una línia de suministre a través del pontó aliat sobre el Waal!


Pax Renaissance.
Mentre el Joan i jo feiem el torn 14 aliat, el Martí el Cesc van jugar un Pax Renaissance que va acabar amb un Imperi Hongarés Codinià dominant Europa i per extensió el Món.... però això, potser us ho expliquen millor els protagonistes...
Twitter Facebook
1 Comment
Sun Dec 4, 2016 4:32 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
5 
 Thumb up
 tip
 Hide

Déjà vu...

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
La història es repeteix : l'aviació i l'artilleria es concentra a Nimega, en aquest torn han estat 6 avions a un hexàgon i 5 barrage d'artilleria a un altre. Fan els DG i una o dues baixes... un atac de desgast que fa una o dues baixes més... i Nimega aguanta.


La partida s'enlenteix perquè estem vora del màxim de fitxes sobre el mapa. Tots els aliats estan ja al mapa (excepte els morts) i només queda un batalló de tropes de segona línia de la luftwaffe per entrar (ho faran al torn 14). I bueno.. altres factors que fan que el moviment aliat no sigui tan ràpid com ho era fa uns torns...


La victòria aliada segons les condicions de victòria de les regles sembla molt difícil... amb tota la divisió de Guardies empenyada al Waal i tres quartes parts de la 43, avancem un hexàgon per torn, sense comptar que haurem de creuar el Rhin per entrar a Arhnem.


Al nord de Nimega la 43 ha establert un altre cap de pont, amb esperança d'obrir Nimega desde l'altre banda del riu. El primer atac va ser un petit desastre.. amb uns temuts 11 ... en vem veure fins a 3 en la sessió d'aquest divendres!
Twitter Facebook
0 Comments
Mon Nov 21, 2016 6:08 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
 
 Thumb up
 tip
 Hide

Crossing the Waal

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
...el barrage es fa després del road march i abans del moviment.
...no, si estan apilades no poden fer road march.
...l'artilleria sense spotter no pot disparar.
...els avions no es poden fer servir al nord del Waal.

Si no vaig repetir aquestes frases mil cops, no les vaig dir cap. A veure si els turistes van agafant el ritme un altre cop... cry

Estem al principi del torn 12, amb els últims paracaigudistes ja sobre el mapa (i una fitxa desapareguda!!! ... no trobo una companyia del regiment 325 de la 82!! la A/1 soblue) i cap més reforç a l'ordre de batalla aliat. El torn 11 va començar amb 22 atacs d'artilleria infructuosos en un record negatiu bastant remarcable. Tot i així, es va establir un pont sobre el Waal i un segon cap de pont, aquest amb línia de suministre oberta. L'intent de connectar els dos caps de pont van fracasar (un atac 3-1 amb un 4 al dau i un 2-1 amb un 5.. els dos amb resultat de A1). El Cesc i el Martí van tenir un momentet d'alegria quan sota una companyia de tripulacions va sortir un batalló de tancs i el que habia de ser un "gran atac aliat" va quedar-se en un 3-1.
Al torn alemany la resposta de l'artilleria va ser bastant dura i el gruix de les forces blindades aliades va quedar desorganitzat. Per contra un contraatac blindat a una companyia de guardies irlandesos per part del mateix batalló de tancs va quedar amb el mateix resultat de A1.

Al final del torn 11 alemany, la cosa en el cap de pont està així:


Finalment, per celebrar el retorn del Joan de terres mexicanes, el Sergi, el Joan i jo vàrem aprofitar les estones on el Martí i el Cesc planejàven el seu moviment per fer el setup d'un joc de la Command sobre la Batalla de Buena Vista, febrer de 1847, on les tropes del General Santa Anna contrataquen la reraguarda de l'exèrcit de Taylor.

Aquesta és la pinta que fa el setup. El proper dia encetarem les operacions.
Twitter Facebook
0 Comments
Sun Nov 13, 2016 4:19 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
5 
 Thumb up
 tip
 Hide

It Never Snows, torn 10

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Ja hem passat l'equador de la partida i hem entrat en una fase totalment different de la batalla. Al sud del Waal ja no queden forces efectives de combat de l'eix, la 107 Pz ha estat aniquilida per l'acció combinada de l'aviació i dels elements mecanitzats de la 101 divisió aeroportada.
Totes les unitats de la 43 divisió anglesa ja estan al mapa, amb un batalló reforçat a la vora del Waal.

Nimega ha estat bombardejat a consciència per l'aviació i va haver un intent de tallar el pont pel nord que no va reeixir pel canto d'un duro. Tot i així la batalla per Nimega serà dura, perquè les tropes anglo-americanes estan exposades a la artilleria alemanya en terreny desfavorable.

Tres unitats de pontoners estan ja abocades al riu Waal, amb una quarta que ho estarà al torn 11, per mirar de crear ferries per creuar a l'altre riva. Les tres van fallar (hi ha una probabilitat de 50% per cada una) i només han creuat unitats pel ferry per on ja ho havien fet. Un petit cap de pont a l'altre banda del Waal molt exposat. La brigada polaca poc a poc es retira cap al riu i només queden quatre companyies de la 1st AB a la ciutat, la resta ha estat aniquilida.

La batalla pel riu ha comançat. Les posicions al final del torn 10 aliat eren:
Nimega i la 43 arrivant al riu Waal.
El cap de pont.
I la resposta al torn allemany:
Twitter Facebook
0 Comments
Sun Nov 6, 2016 12:22 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls

1 , 2 , 3  Next »  

Subscribe

Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.