GeekGold Bonus for All Supporters at year's end: 1000!

9,469 Supporters

$15 min for supporter badge & GeekGold bonus
17 Days Left

Support:

Team SNAFU

Wargaming since 1985

Archive for political

Recommend
6 
 Thumb up
 tip
 Hide

Waterloo en 10 minuts

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Dissabte de club, la vella guàrdia es reuneix al local, mentre el local aguanti. S'acosta el final de la seu, el final de la Gran Berta que per les seves característiques serà impossible de moure... no hi ha plaç, però la màquina està en marxa. cry

Tenim en un costat de la Gran Berta un Victory Roads començat ... a l'agost. Crònicament lent, agreujat per la lentitud cada cop més exagerada del Joan. El pobre Xavi insisteix, però ...
... a mi personalment m'han fet avorrir el joc. Em pesa molt l'últim Liberty Roads, en que el Joan va trigar dues sessions a fer el seu torn. Jo puc fer el meu torn de VR en .. una hora? ... puc concedir el mateix temps al meu contrincant, puc concedir un percentatge raonable de temps extra, puc fer silenci mentre es pensa la seva jugada. Però no puc esperar deu hores efectives de joc.
Per il·lustrar l'absurditat del tema, el Martí ens va proposar un La Belle Alliance aka W1815, que vem jugar sencer mentre es resolia un sol combat del VR. Contràriament al costum, jo vaig agafar els anglesos i el Cesc els francesos (si, si.. a Waterloo). Una partida en deu minuts, literals, cronometrats, i si... hi ha un feeling a Waterloo, al menys el mapa semblava una animació tipus Osprey de la batalla amb bastonets de colors movent-se.. tot i que el resultat és un tema de daus, una aproximació al wargame més bàsic : la simulació de la Segona Guerra Mundial en una tirada de dau .. si surt un 5 o un 6 gunaya l'Eix, si no guanyen els aliats.

Després ens vam posar a jugar al Pax Pamir. A mi m'agrada més que el Pax Porfiriana. És menys caòtic, és més fàcil pensar una estratègia per guanyar, i es veu que a cinc jugadors és més interessant que l'anterior partida que van fer al club amb tres jugadors. L'únic inconvenient que li trobo, és que aquest tipus de jocs que finalitzen per topples, tenen un ritme estrany. Quan arriba el topple, la partida s'accelera, es fa més frenètica, i total.. potser dura quatre hores més o potser s'acaba allà. Podríem dir que són partides sinusoïdals, amb clímax periòdics i per tant els seus anticlímax. I la trigonometria, és la trigonometria.

La setmana vinent, tenim l'Ivan de convidat per jugar al Churchill, que serà l'estrella de la Collonera. Looking forward... mister Prat.

(Edit : corregir enllaç W1815)
(Edit : afegir frase en cursiva)
Twitter Facebook
7 Comments
Mon Mar 7, 2016 12:09 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
7 
 Thumb up
 tip
 Hide

Com acabar un Fire in the Lake

Oscar Oliver
Saint Lucia
Terrassa
Catalonia
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
El dissabte de Carnestoltes varem acabar el Fire in the Lake amb una treballada victòria del yankee, portat pel Cesc, que en arribar l'últim topple va aconseguir tenir els punts necessaris per guanyar. Val a dir que l'últim topple va arribar molt aviat, però tot i així és feia difícil imaginar que dos o tres cartes més haguessin canviat gaire el resultat, tot i que a última hora el VC va remuntar bastant.Conclusió del joc : massa llarg. Un bon sistema, un bon mecanisme, uns materials de qualitat excel·lent, un joc amb relat, però per una primera partida s'ha fet molt llarga. Suposo que a mesura que es va agafant experiència amb el sistema de joc COIN, les partides han de guanyar en ritme i potser no cal arribar a l'últim topple. En tot cas, a mi personalment, no em venen ganes de provar altres jocs de la sèrie, perquè em fa la sensació que no han d'aportar res respecte a aquest mateix joc. Quan jugues altres sèries, com l'OCS, per exemple, cada joc t'aporta una situació realment diferent... portar l'alemany al Tunísia no deu ser el mateix que portar-lo al Baltic Gap, portar l'anglès al Blitzkrieg Legends no ha de ser el mateix que portar l'anglès del Burma... però portar l'exèrcit colombià a l'Andean Abyss .. és molt diferent de portar el yankee al Fire in the Lake? Em fa l'efecte que la diferència entre els diversos jocs de la sèrie COIN és més aviat la que diferència els Ticket to Ride o els Alta Tension que cap altre cosa...

Ok, quin és el següent joc de la llista? .. Un World in Flames Deluxe Edition?
Twitter Facebook
3 Comments
Tue Feb 9, 2016 2:58 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
22 
 Thumb up
 tip
 Hide

Three player Pax Pamir

Martí Cabré

Terrassa
Catalonia, Spain
msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
We missed the fourth player to end our Fire in the Lake campaign so we decided to try Pax Pamir instead. This was our first game.

After drawing the support cards, Joan declared for the British while Xavi and Martí for the Russians. Of course, we had a row of 20 or so cards with only Afghan patriots. LOL.


Joan and Xavi trying hard to remember all the card actions.


Xavi and Martí teamed to beef up the Russian bear and soon it had preeminence in Afghanistan, waiting for the topple to appear. Joan tried to push the British presence but Xavi had a good time using his military card to destroy the British trade routes keeping their heads down. Meanwhile Martí built up a net of Afghan tribes that allowed him to play many more cards in his tableau.


Buying the topple.


When the first topple appeared Xavi did not have enough rupees to buy it and Martí used the opportunity to buy a gift for the Russians and buy the topple, winning the game. The Russians had overran the British in Afghanistan and Martí had 2 Russian influence points for 1 from Xavi. No player had been able to buy any patriot nor to place spies in colored cards to win more influence.


After the game, the lessons learned.


We enjoyed the game but it's clear we need to learn more of its strategies. It seemed that with two players teaming with the Russians the British side was lost from the start. And the British really never had any advantage in none of the four regimes. So we need to learn how a side that has this disadvantage can win the game.

And with the Russians in the lead and no patriot card whatsoever to win more influence, having more rupees allowed for an earlier buy of the topple card with nothing the other players could do to avoid it. So we also need to learn what can be done to stop a player from winning in this situation.

The best part, the card descriptions.
Twitter Facebook
2 Comments
Sun Jan 31, 2016 7:19 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls

Subscribe

Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.