Holtidő Blog

A MATE oldalán levő szójegyzék alapján: holtidő (downtime) Az az idő, amikor egyetlen játékos cselekszik – vagy éppen azon gondolkozik, hogy mit cselekedjen –, és a játékostársak csak arra várnak, hogy végre rájuk kerüljön a sor. [Ennek kitöltésére jött létre ez a blog.]

Archive for Paks

Recommend
3 
 Thumb up
 tip
 Hide

Hiába minden...

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Előzmény:
E VÁROSOD társasjáték

Rövid hír:
Paks-Press Hírügynökség wrote:
Két Gyémánt-díjjal ismerte el Paks várost a Magyar Marketing Szövetség
(PAKS-PRESS) Paks/Budapest, 2020. szeptember 17., csütörtök - Paks két kategóriában nyerte el a Városmarketing Gyémánt díjat, a díjátadót Akvárium Klubban tartották, Budapesten. A díjakat a város nevében Szabó Péter polgármester és dr. Hanol János, a Polgármesteri Hivatal Turisztikai, Városmarketing és Kommunikációs csoport vezetője vette át. Paks várost a „Paks 40 – Akkor és most városismereti társasjátékért, márka- és identitásépítés kategóriában, valamint rendezvény-esemény kategóriában a várossá válás negyven éves jubileumára szervezett 2019. évi rendezvény-sorozatért ismerték el. (képünk.) A Magyar Marketing Szövetség 2020. szeptember 17-én tartotta a városok, települések marketing tevékenységét elismerő „Városmarketing Gyémánt Díj” átadóját, az eseményenek a szakma legnagyobb eseményének számító Marketing Summit Hungary rendezvény adott otthont. A pályázatra több, mint száz település nevezett.
PAKS-PRESS 2020. szeptember 17., 22:06. +++

Ne...elvesztünk...ezek után én mondhatok itt a helyi turisztikai/arculati vezetőknek bármit.
Gyalázat.
Twitter Facebook
1 Comment
Thu Sep 17, 2020 11:16 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
14 
 Thumb up
 tip
 Hide

VÁROSOD társasjáték

saabee
Hungary
Atomváros
Tolna
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Leader 1 fanMicrobadge: Twilight Struggle fanMicrobadge: Power Grid fanMicrobadge: Magyar társasjáték csoportMicrobadge: Basketball - Air Jordan fan
Egy szóval nem mondom, hogy lesz rendszeres tartalom, de ma ismét találtam írni (keseregni?) valót!

Egy több hónapos folyamat végeként a mai napon megjelent Pakson, a szülővárosomban (ahol lakom, és ahol egy helyi Klubot is vezetek), egy "városismereti családi társasjáték, amely egyúttal turisztikai célzatú is".

Azt kell, hogy mondjam: SAJNOS.

Egy személyes, jó kapcsolatnak köszönhetően már az első beszélgetésen is jelen lehettem, ahol egy szerencselovag, feltaláló, magát fotográfusnak nevező mindenes próbálta rásózni utazó, házaló ügynök módjára a portékát az Önkormányzat turisztikával foglalkozó dolgozóira. Azt kell mondanom, hogy sajnos sikerrel (pontosítok: ők nem kajálták be, sokkal inkább a főnökeik).
Emberünk gyakorlatilag ebből él. Ld. saját bemutatkozóját: Mészáros T. László.


Hogy mi a problémám mindezzel?
Leginkább az, hogy szerintem egyenesen káros ez a dolog. Oly' sokan, rengeteg erőfeszítést téve próbálunk tenni a társasjátékozást érintő sztereotípiák ellen, azért, hogy az időtöltés minőségi legyen, adjon valamit, hogy gondolkodó embereket "neveljünk". Erre jön egy ilyen ajánlat, és csont nélkül nyeli be egy húszezres város (is).
Hiába nyilvánítottuk ki (túlzó, nagy szóval) "szakmai" nem tetszésünket, a polgármesterünk hajthatatlan maradt. Őt megnyerte ez a dolog, hiszem egy társasjáték ezt jelenti (kockák, bábúk, TÁBLA!).

Próbáltuk meggyőzni a szerzőt, hogy manapság ez már nem fogja lekötni a gyerekeket; a felnőtteket meg sosem kötötte le. Meséltem neki arról, hogy a tárasasjáték már milyen óriási iparággá nőtte ki magát, hogy egy játékot fejleszteni, tesztelni kell stb. Említettem neki, ha szükségét érzi, akkor összehozom egy kiadóval. Mindenre volt válasza, kezdve azzal, hogy mosolygott azon, hogy nálunk egyáltalán van olyan, hogy társasjáték klub, hogy "komoly", felnőtt emberek ilyennel foglalkoznak...Ő nem társul senkivel, már korábban is megjárta, ellopják az ötleteit stb. Kizárólag a magán kiadásban hisz. Ugyanakkor persze nyitott, véleménye szerint az egész játék olyan nyílt rendszerű, amihez bárki, bármikor találhat ki szabályokat (!), amelyeket ráadásul a honlapján közzé is tesz.

Még mindig nem érthető, hogy mi a problémám?
Leginkább az, hogy a könyvsorozathoz hasonlóan (ami legalább értéket képvisel véleményem szerint) ezzel a termékkel letarolja a "piacot", franchiseszerű, uniformizált értékesítés történik - mert az emberek gondolkodása még mindig nem ért oda, hogy ez nem szórakoztat, ez nem társasjáték. Önálló kis kártyacsomagnak elmenne a városról (csak ugye úgy nem lehet eladni...).

Mutatom:

Paks:
E Társasjáték Paksról
From gallery of saabee
From gallery of saabee
From gallery of saabee

Oké, a mi verziónkhoz az illusztrációt legalább saját grafikus készítette, mert az arculati kézikönyvet itt szigorúan veszik. Ilyen módon legalább van benne valami minimális egyéniség.

Keszthely:
E Keszthelyi városismeret játékosan és képekben
From gallery of saabee


Zalaegerszeg:
EElkészült a Zalaegerszeg Társasjáték a 770 éves jubileumra – Fedezzük fel vele a várost
E Társasjáték (Videó)
From gallery of saabee
From gallery of saabee


Letenye:
E Itt a Letenye társasjáték
From gallery of saabee


Zalaszentgrót:
EZalaszentgrót Társasjáték bemutató
From gallery of saabeeEgy brief, hogy miről is van szó tulajdonképpen:Mint ahogy a szerző elmondja az ötlete 15 éves (!!!). Könyörgöm, már akkor réges régen elavult volt, hiszen nagyságrendileg a Monopolyval egyidős a "találmány"...


Engem elszomorít, hogy tavaly áprilisban ilyen cikk, mint az alább bemásolt (kiemelések tőlem), megjelenhetett, meg a mai napig emberünk önkormányzattól önkormányzatig járva UGYANAZT el tudja adni (gyakorlatilag csak a település nevét kell cserélni).


zaol.hu wrote:
2019. 04. 24. 15:00
– A társasjáték komplex csomag, mely úgy játszható, hogy közben a játékosok megismerik Letenye város nevezetességeit – magyarázta Farkas Szilárd. – Tartozéka 4 bábu, 1 dobókocka, Letenye kártyák, a játéktábla, melynek lépőmezői a híres letenyei platán őszi levelei, és egy, a játékszabályról szóló írás, valamint pöttyös kártyák, melyek új játékszabályt generálnak. A Letenye kártyák városunk nevezetességeit, látnivalóit mutatják be, melynek szöveges összeállításában a városi könyvtár dolgozói működtek közre. A játék lehetőséget ad arra is, hogy a szabályoktól eltérjünk és egyedi szabályokat találjunk ki. A társasjátékot egyszerre négy személy tudja játszani, melynek célja az, hogy a kihúzott kártyákon szereplő nevezetességeket felkeressük – az a játékos nyer, amelyik ezt előbb teszi meg.

Farkas Szilárd polgármester végezetül hozzáfűzte, a játékosok mindeközben nem pusztán szöveges információk szintjén, hanem vizuálisan is megismerhetik Letenye fő látnivalóit, ugyanis a kártyákon nemcsak a szöveges információk, hanem a határ menti város nevezetességeinek fényképei is megtalálhatók.
Forrrás: ZAOLHogy miért született ez az írás?
Talán azért, hogy tehetetlenségemet enyhítve itt kiereszthessem a gőzt, vagy talán ennél is jobban azért, hogy ha bárki összeakad szeretett városában a szerzővel, miközben az házal, akkor ő is tudja tájékoztatni, hogy ma már NEM EZ a társasjáték. Vagy ha valaki csak bármilyen kis ráhatást tud gyakorolni arra, hogy tovább ne növekedjen ilyen ötlettelenül, játékmechanikát szinte nélkülözve ez a sorozat, akkor felkészülten tudjon ellene tenni.
Twitter Facebook
12 Comments
Wed Jan 8, 2020 2:58 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls