BGG Figyelő (HU)

Érdekességek, újdonságok a BGG-ről amik másokat is érdekelhetnek. Miért? Mert annyi érdekes dologra lehet itt bukkanni, és egészen biztos vagyok benne, hogy sokakat érdekelne, de nem biztos, hogy rátalálnak. (BGG Watcher in Hungarian. News, interesting links, pictures or whatever catches my attention. Keeping it as short as possible.)

Archive for Gábor Valló

Recommend
13 
 Thumb up
 tip
 Hide

Lázadás és forradalom

Gábor Valló
Hungary
flag msg tools
designer
Avatar
Microbadge: Designer of Too Many Untested PrototypesMicrobadge: Military History buffMicrobadge: J. R. R. Tolkien fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: I love Hungary!
A VPG és a GMT kiadók együttműködésének újabb gyümölcse a Revolt és Revolution (Lázadás és forradalom) című játék, amely a mai napon 294 előrendelésnél tart a GMT P500-as listáján. (Ahol ugyebár 500 előrendelés kell ahhoz, hogy a játék megjelenjen, tehát valószínű, hogy a játék az év második felében meg fog jelenni.)

A Revolt és Revolution nem is egy, hanem három játék egyben, ráadásul az igen ritka egyszemélyes wargame-ek fajtájából. Nem túl hosszú, ám annál izgalmasabb történelemleckék, a megszokott GMT minőségben. Kedvcsinálónak lássunk pár részletet a GMT kiadó oldalán látható leírásból:

Board Game: Revolt and Revolution

A Victory Point Games által kidolgozott States of Siege (kb. „ostromállapot”) rendszer egy olyan egyszemélyes játék, ahol a játékos célja egy központi terület megvédése a támadóktól, akik több fronton nyomulnak előre lépésenként. Az eseménykártyák egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget a játékosnak, hogy elhárítsák a vereséget és győzelemre vezessék seregeiket.

A Revolt és Revolutionnel a játékos a 17-20. századi európai történelem legnagyobb ideológiai és kulturális összecsapásainak közepébe csöppenhet.

d10-1 A csomag első játéka a rendszer megalkotójának, Darin Leviloffnak a műve. A Soviet Dawn: The Russian Civil War 1918 – 1921 (Szovjet hajnal: az orosz polgárháború 1918-1921) játékban a bolsevik forradalmat kell megvédened az elpusztítására törő “fehér” seregektől.
d10-2 A hármas csomag második darabja John Welch játéka. A Levée en Masse: The Wars of the French Revolution 1789 - 1802 (Levée en Masse: a francia forradalmi háborúk 1789-1802) játékban a forradalmi köztársaságot kell megvédened a Franciaországon belülről és kívülről támadó erőktől a francia történelem e viharos esztendeiben.
d10-3 A harmadik rész a States of Siege sorozat egy még eddig meg nem jelent darabja. A Cruel Necessity: The English Civil Wars 1640 - 1653 (Kegyetlen szükségszerűség: az angol polgárháború 1640-1653) játékban a puritanizmus és a parlament védelme a feladatod, amelyek a reformáció és az Ész Korának fáklyavivői.

Board Game: Revolt and Revolution

Revolt and Revolution
Twitter Facebook
1 Comment
Mon Jan 23, 2012 8:20 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls