d3meeples

...avagy hogyan lepték el lakásunkat kisebb-nagyobb méretű, mindenféle feliratú, borítójú dobozkák... Facebookon: https://www.facebook.com/d3meeples/

Archive for Ferenc Szekeres

1 , 2 , 3 , 4 , 5  Next »  [25]

Recommend
16 
 Thumb up
 tip
 Hide

Tádáááám!

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
ELKÖLTÖZTEM!!!


Twitter Facebook
4 Comments
Tue Jan 24, 2017 7:18 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
18 
 Thumb up
 tip
 Hide

Coming soon....

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Hamarosan meglepetés!!!

Addig is, itt van egy újabb videó:

Star Wars: Destiny

Twitter Facebook
19 Comments
Tue Jan 17, 2017 6:57 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
29 
 Thumb up
 tip
 Hide

Folyt. köv.?

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Egy évvel ezelőtt azt írtam, idén minden másképpen lesz. Ha nem is minden, nagyon sok dolog valóban megváltozott. És most egyértelműen a társasjátékos hobbit szeretném kicsit kivesézni, az egyéb fontos területeket egyelőre nem nyilvánosan gondolom át.


Kezdem a finanszírozási rendszeremmel, amit idén próbáltam meg bevezetni. Az arról szólt, hogy havi 5000-et költhetek játékra. A siker minimum kérdéses. Egyrészt éves szinten tekintve, akármennyire is hihetetlennek tűnik, valóban sikerült az átlag havi 5000-et tartani. Az viszont, hogy ne kelljen magamnak hitelezni (azaz, hogy ne legyek sohasem mínuszban), teljes kudarc. Tulajdonképpen ahhoz, hogy a havi átlag meglegyen, szeptembertől elég intenzív eladási tevékenységbe kellett kezdenem. De 3-4 hónap alatt sikerült kicsit helyrebillenteni a mérleget, úgyhogy, ha nem is az eredetileg elképzelt formában, a terv végül is megvalósult. Számos alkalommal sikerült megállítanom a kezemet, mielőtt ide-oda kattintva vásárlásba torkollott volna a mozdulatsor. No persze máskor meg nem. Viszont ezekben az esetekben gyorsan kerestem valamit itthon, amit (Anettel egyeztetve) komoly fájdalmak nélkül új tulajdonoshoz lehetett továbbutalni. Van még mit tökéletesíteni a rendszeren, de mindenesetre elindítottam egy folyamatot, amelyben a társasjátékok eladását már nem gyászként élek meg, és kicsit kritikusabban gondolom át, hogy valóban érdemes-e valamit megvenni, megtartani.
Hogy jövőre mi lesz? Jó kérdés… Egy év múlva a válasz is nyilvános lesz. Már ha írok még akkor.


No igen, idén a blogolásom nem volt kiegyensúlyozott. Volt, hogy heti 4-5 bejegyzés is született, meg volt, hogy hónapokig semmi. Volt pár gyomros, amit rendesen ki kellett heverni, úgy tűnik, ahogy öregszem, érzékenyebb leszek.
Mint ahogy a jelenlegi sorok is jelzik, arról nincs szó, hogy az írásos hobbinak vége lenne, de azt hiszem, most egy kicsit keresem (és egyelőre nem találom) az utamat ezzel kapcsolatban. Terveim vannak. Sőt, kimondottan sok tervem van, és megkockáztatom, hogy vannak közöttük egészen jó ötletek is. Tőlem szokatlan módon ezeket most leírtam magamnak, hátha így lesz belőlük valami.


Az itthoni és a klubos társasozás is idén a “mindig újat” jegyében telt. Elég durva szinten. Visszatekintve nagyon mértéktelennek tűnik az egész. Már írtam erről korábban többször is, inkább nem ismétlem magam. A játékalkalmakat nem szeretném, de az egy évben előkerülő különböző társasok számát csökkenteni fogom jövőre, az biztos. Sikerült viszonylag értelmes (hahaha) méretűre csökkenteni a birtokolt, de ki nem próbált társasok arányát, és ez azért jó érzés, de már nem akarok (szerencsére nem is kell) ezzel a kérdéssel az ideihez hasonló szinten foglalkozni, a maradéknak is eljön az ideje előbb-utóbb. Amúgy ledarálhattam volna a kipróbálatlan játékokat még idén, de egyrészt az már tényleg nagyon lélektelen lett volna, másrészt Anettnél már így is túlfeszítettem a szabálytanulási húrt. Meg igazán jól esett decemberben olyan kedvencekkel játszani, amelyek már régen kerültek elő (bár emiatt a szabálytanulást ezeknél sem lehetett megúszni ).


Úgy érzem, sokat változott az ízlésem, de nem tudnám jól körülírni, hogy most milyen. Olykor meg tudom lepni magamat, és ennek örülök, jó érzés, amikor lelkesedéssel tölt el valami, amire nem számítok. Ugyanakkor számos alkalommal élveztem kevésbé olyan társast, ami papíron akár a katarzis élményével is kecsegtetett. Levontam a tanulságokat.


Ez most lehet, hogy nagyon gagyinak hat, de azért leírom. Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában (hozzászólás, lájk, privát üzenet, személyes beszélgetés) támogatott, biztatott és/vagy kritizált, azoknak meg főleg, akik hajlandók voltak egy asztalhoz ülni velem játszani.


Számos dolgon szeretnék változtatni mind a társasozás, mind a magánéletem, mind a hivatásom terén, és tudom, hogy ezek közül jónéhány meg is fog valósulni. Folyt. köv.
Twitter Facebook
3 Comments
Wed Dec 28, 2016 7:18 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
12 
 Thumb up
 tip
 Hide

Targi + Targia = <3

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Régen írtam játékról bejegyzést. Ez nem azért van, mert nem játszottam olyannal, ami erre érdemes lett volna, egyszerűen csak nem éreztem semmiféle kényszert erre. Most is kiegészítőről lesz szó, nem önálló társasról.

A Targit több, mint egy éve próbáltuk ki, akkor bejegyzés is született róla (ITT elérhető). Annak idején néhányszor előkerült, azóta egyszer sem. Néha kérdeznek tőlem olyat, hogy ezzel vagy azzal a játékkal szoktunk-e játszani. Vicces (vagy szomorú), de egyetlen társashoz sem tudom hozzácsatolni a “szoktunk” kifejezést. No, mindenesetre most legalább előkerült egy régen játszott társas, a Targi, de hogy nehogy ne legyen semmi újdonság, kiegészítővel játszottuk.

Board Game: Targi: The Expansion


Tulajdonképpen négy új elem van.
1. Teljes 45 lapos cserepakli az eredeti törzslapok helyett.
Az mindig kérdéses számomra, hogy mennyire számít “kiegészítőnek”, amikor az eredeti elemek egy részét lecserélik. Inkább variánsként érzem az ilyesmit, nem pedig szó szerint értelmezendő kiegészítésként. Mivel egy játszma során kb. a lapok fele kerül játékba, az alapban is van annyi újrajátszási lehetőség, hogy szerintem csak nagyon sokára merül fel az igény az új lapokra. Persze nyilván vannak olyanok, akik már szétjátszották, számukra az új lapok megváltást jelenthetnek. Félreértés ne essék, nagyon tetszenek az új törzskártyák, kimondottan érdekesek a lehetőségek, amiket behoznak, de számomra ez a doboz legkevésbé izgalmas része.

2. A Targia figura. A 15-ös mezőről indul, és a rablóval ellentétes irányba halad. Ha valaki azt az akciót használja, ahol ő áll, választhat magának egy tetszőleges árut bónuszként, vagy egy árut eldobva az árukártyák legfelső lapját felfordíthatja, és azt a bevételt veheti magához. Ez utóbbival jól is lehet járni, de persze van benne rizikó. A Targia figura az amúgy kevésbé népszerű akciókat vonzóbbá teheti, mindenféleképpen egy kedves gesztus a tervező részéről.

Board Game: Targi: The Expansion


3. A vízlapkák. Tulajdonképpen egy újabb kereskedési elem. Egyrészt a törzskártyák egy részén jelenik meg költségként, másrészt bármikor beváltható 3 víz 1 aranyra, illetve 2 víz 1 tetszőleges árura. Nagyon jól használható a játék során.

4. A homokdűnék. Ez egy teljesen különálló pakli, amelyben igen erős hatású lapok vannak, és nem az eddig megszokott játéktérre kerülnek fel. Ezekre ugyanúgy egy-egy Targi figuránkat helyezhetjük fel, vállalva, hogy ezáltal a megszokott peremkártyákon lemondunk 1-2 akcióról. Vannak egyszerűbb, valamilyen (gazdag) bevételt kínáló kártyák, és vannak olyanok is, amik eléggé megbolygatják az eddigieket (pl. hajtsuk végre azt a mezőt, amin a rabló áll és az azzal szemköztit is, vagy cseréljünk fel két kártyát a tablónkban, stb.). Az összes lehetőség közül ez bonyolít a legtöbbet a játékszabályon, hiszen egy olyan új elem, amire jobban kell figyelni, ráadásul nem is a megszokott akciókeretben található.

Board Game: Targi: The Expansion


Amennyiben használjuk a kiegészítőt, érdemes használni az új törzskártyákat (vagy az is jó lehet, hogy az eredeti lapokkal összekeverve véletlenszerűen választunk 9-9 lapot az 5 különböző típusból), mert sok kártyán kimondottan az új elemekhez kapcsolódó képességek vannak (pl. a Targia figurával szemben állva is használhatjuk annak bónuszát, áru helyett vizet is kérhetünk, stb.). Szóval kicsit komolyabb összefonódás van az elemek között, nem feltétlenül modulos rendszerről van szó.

Eeeeegen, hát bizony itt is van szöveg a kártyák egy részén (a homokdűnéken is, bár a rajzok segíthetnek), és csak németül jelent meg, ami nyilván korlátozottabbá teszi a hozzáférést. A szövegek tényleg nagyon egyszerűek, így akinek valami halovány emléke van iskoláskori tanulmányaiból, szerintem azzal is elboldogulhat, de maga a játékkészítő töltötte fel az angol szabályt, illetve a kártyák fordításait BGG-re. Sőt, külön üzenetet csatolt az angol fordításhoz, hogy köszöni azoknak, akik vállalják, hogy a német verziót megvéve, a kártyák elé papírkákat behelyezve játsszák. Jófejnek tűnik.

Board Game: Targi: The Action Tokens


Szóval szerintem nagyon jól sikerült a kiegészítő, pont kellemesen keveri meg a játékot, nem lesz sokkal több a szabály, gyorsan, könnyen meg lehet szokni. Mi használtunk még egy minikieget is, amiben akciótokenek vannak, ezeket további segítségre lehet felhasználni. Talán kicsit már túl könnyű volt ezekkel együtt a játék, mert a plusz akciók mellett a fent taglalt kiegészítő sem teszi fájdalmassá az arany- illetve egy-egy áruhiányt. Ezt persze mindenki döntse el maga, hogy pozitívum-e, vagy negatívum. Én személy szerint egyáltalán nem bánkódom, ha nem mindegyik játékban érzem a 7 szűk esztendőt, főleg, hogy az időzítés és a másik ügyködéseinek figyelése úgy is kulcsfontosságú, ha nem azon kell körökön át foglalkoznom, hogy meglegyen egy-egy törzslapra a megfelelő lerakási költség.
Twitter Facebook
12 Comments
Mon Dec 12, 2016 10:13 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
25 
 Thumb up
 tip
 Hide

2 éves a d3meeples

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Még ha mostanában nem is történik semmi errefelé, azért csak megemlékezem erről a napról, ugyanis ma van 2 éve, hogy az első bejegyzést megírtam.

Ennyi... Hurrá! Jeeee! és a többi...
Twitter Facebook
5 Comments
Fri Dec 2, 2016 11:35 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
17 
 Thumb up
 tip
 Hide

Explorers of the North Sea - videó

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Kommentár nélkül.

Explorers of the North Sea


Twitter Facebook
4 Comments
Wed Oct 19, 2016 3:53 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
20 
 Thumb up
 tip
 Hide

Konfrontáció a köbön - Babel

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Valahogy az utóbbi időben többször téma volt a társaságunkban, hogy mennyire jó, ha konfrontatív egy játék. (És itt abszolút a másik megkárosítását, haladásának meggátolását értem e szó alatt, mert ezeken kívül azért más interakciók is vannak a társasjátékokban.)

Az egyértelműen kiderült, hogy nagyon másképpen vélekedünk erről a témáról két- illetve többfős játék esetén. A kétfős játékokban valahogy nincs ebből vita, hiszen ki mást károsíthatnék meg, ha nem az ellenfelemet? Amikor viszont négyen ülünk az asztalnál, és egy akció egy valakit érint nagyon hátrányosan, akkor annak jogosságát könnyű vitatni. Legfőképpen, ha minket érint.
De a tapasztalatok azt mutatják, hogy az eredményektől függetlenül valahogy mindenki hajlamos azt gondolni, hogy őt bántották a legjobban, és azért ez egy igazán izgalmas lélektani kérdés. Mint ahogyan az is, amikor játék közben próbáljuk egymást meggyőzni, hogy miért nincs semmi értelme az egyik játékos, és miért van kimondottan sok értelme egy másik játékos gátolásának. De mindezeket félretéve a legfontosabb kérdés az, hogy ha ilyen viharokat kavar egy társasjáték, akkor vajon az mennyire élvezhető (akár a győztes számára is)? Ha folyamatosan az az érzésünk, hogy mindennel csak mi járunk rosszul, és mindenki csak azért van ott, hogy velünk szúrjon ki, akkor kizárt dolog, hogy azt élvezzük, és természetesen az sem valószínű, hogy az adott játékot nagyra fogjuk értékelni. Hogy ez mennyire a játék és mennyire a társaság hibája... Hmmm, nos szerintem erre nincs egyértelmű válasz. Én mindig úgy érzem, hogy a társaságon múlik a legtöbb. A játékok adnak egy bizonyos keretet, de hogy mi hogyan kezeljük, az más kérdés. Írtam néhány hónapja az ízlésem és a hozzáállásom változásáról, és úgy érzem, hogy ezen a téren is másképpen gondolkodom mint mondjuk 1 vagy 2 évvel ezelőtt. SOKKAL jobban viselem a forgandó szerencsét és a játékosoktól független elemek szeszélyességét, ezek mellett pedig a konfrontációt is jobban tudom kezelni. Tisztán kell látni ebben a kérdésben, és meg kell érteni, hogy NEM a személyem elleni támadás az, amit mások tesznek, hanem az önös érdek nem feltétlenül összeegyeztethető a különböző nézőpontokat tekintve. Ez nem azt jelenti, hogy beletörődéssel és birkatürelemmel viselem a megkárosításokat, de kell egy józan belátás és némileg objektíven kell elemezni a szituációkat (márpedig objektíven nézve mindig mást érdemes ütni, nem engem ). No de hiába a sok okoskodás, ha valakiben felmegy a pumpa és úgy érzi gallyra ment az estéje egy társasjáték miatt. Be kell látni, hogy bizonyos mechanikai elemek nem mindenkinek valók, és mivel a társaság mindig sokkal fontosabb, mint maga a konkrét játék, hát kompromisszumokat kell hozni bizonyos játékok kizárásával.

Még ha kettesben valóban nagyon másképpen működik is ez az egész, Anettel volt ebből problémánk az elején, és bizony volt egy időszak, amikor egyszerűen nem mertem bizonyos lépéseket megtenni, mert tudtam, hogy abból nagy baj lesz, de legalábbis annyi biztos, hogy az a játék többet sohasem kerül elő.
Amúgy még ezen belül is külön lehet választani azt, amikor teljesen egyértelműen az a játék célja, hogy a másikat le kell nyomni, illetve amikor egyszerűen csak eredményesebbnek kell lenni hasonló feltételek mellett. És persze az is kérdés, amikor nem feltétlenül azt támogatja a játék, hogy a másikkal kell kiszúrni (ahelyett, hogy a saját ügyeinkkel foglalkoznék), de valaki mégis azt teszi, akkor mi a helyzet...

Kellett hozzá idő, de itthon most már ez flottul működik. Amikor olyan társas kerül elő, amiben nagyon durvának tűnik a konfrontáció, akkor azt mindig még jobban eltúlozva jelzem Anettnek a szabályismertetés során. Le fogjuk rombolni, el fogjuk tüntetni, meg fogjuk semmisíteni egymás lapjait, bábuit, útvonalait, ellopjuk egymás pénzét és még sokkal rosszabb dolgok is történhetnek. Így tehát úgy kezdjük a játszmát, hogy fel vagyunk készülve ezekre a dolgokra, és valahogy természetesnek hatnak. Természetes, hogy megsemmisíti a lapomat, amit olyan nehezen tudtam lehozni, mert hát ez a feladata, ettől lesz eredményes. Nem mondom, hogy örülök, de ezek valóban logikus lépések, és sokszor könnyen kiszámolható, hogy mivel jár jobban az ember, ha építkezik, vagy ha a másikat károsítja meg.

Ennek mintapéldája a Babel. Olvasgatva a véleményeket, egyértelmű volt, hogy ez egy NAGYON gonosz játék, itt mese nincs, valaki sírni fog. Úgyhogy muszáj volt beszereznem.

Néhány játék után igazán megszerettük Anettel. Pedig tényleg reális és kimondottan kifizetődő opció a másikat lenullázni (szó szerint), mert még a nyerési feltételek is ezt támogatják, hiszen ha úgy adódik, akkor a játszma végén vagy elérjük a 20 pontot, vagy intézzük el, hogy az ellenfél 10 alá kerüljön. Egyszerűen élvezem, hogy mennyire meg tud fordulni az állás egyetlen kör alatt. Még akkor is, amikor az én káromra történik mindez. Ott állok, hogy nálam 10 szintnyi templom sorakozik szépen, Anettnél meg csak 3, és mire újra sorra kerülök már megfordult az állás (pl. ha egy 1-es templomára szemből ellop egy 5-öst, akkor ugyan nekem csak 1-gyel csökkent az összértékem (már ha 4-es volt alatta), de neki meg rögtön 4-gyel nőtt, egymáshoz képest meg az már 5 pontnyi különbség, és ez csak egy akció volt )

No persze mivel kártyajátékról van szó, nem csak az ellenfélen, a lapjáráson is múlik, hogy mit tudunk kihozni a helyzetekből, de valahogy semmiféle vita vagy rossz érzés nem merült fel ezekkel kapcsolatban. Hálás vagyok ezért nagyon. Szerintem nagy dolog, hogy tulajdonképpen válogatás és különösebb megkötések nélkül kerülhetnek az asztalra a társasok.

És íme a videós bizonyíték a Babel békés mivoltáról.

Twitter Facebook
13 Comments
Tue Oct 18, 2016 6:06 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
16 
 Thumb up
 tip
 Hide

Carnac

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Márpedig az absztrakt játékoknál elegánsabb nincs.

Menhírekről és dolmenekről némi infó ITT!

Twitter Facebook
0 Comments
Mon Oct 17, 2016 5:09 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
18 
 Thumb up
1.00
 tip
 Hide

A Birodalom Bajnoka - videó

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Elkészült az első összetettebb szabályrendszerű játékról, A Birodalom Bajnokáról, a bemutatóvideó. Háááááát... Ebből is tanultam. Legfőképpen azt, hogy a számítógépem már rettenetesen elavult és alapvetően nem alkalmas videóvágásra, legalábbis ilyen méretűre (majdnem két órás volt a videó, amiből ezt a negyed órát összekaszaboltam) nem. De én azért tovább kínzom (de leginkább magamat).

Érzésre kb. 90-95%-os a szabályismertetés, utólag jutott eszembe néhány apróság, azokból meg most csak arra emlékszem, hogy a dupla nyíllal jelölt útvonalakon gyalogosan is lehet közlekedni, nem kell hajózni. Biztosan lehetett volna még egyértelműbben, még logikusabban felépíteni, elmondani, de bízom benne, hogy azért használható azok számára, akiket ez érdekel. Akiket meg nem érdekel, úgysem néznek meg 15 percet belőle.

Magához a társashoz annyit fűznék hozzá, hogy bár nem gyakran kerül elő, mi továbbra is nagyon szeretjük. Azt a fajta "eurós" hozzáállást, amire az általunk játszott társasok többségénél szükség van, itt félre kell tenni, és továbbra is úgy látom, hogy azok szerethetik meg ezt igazán, akik tudják értékelni a sok-sok kis különálló kalandot, történetet. Az is tény, hogy a játékidő el tud húzódni, hiszen az ember szeret biztosra menni, és addig mászkál a térképen, amíg fel nem húzza a kezdeményezési, meg harci értékét, utána indul csak a végső csatába. Igazából csak a többi játékos hozzáállása sürgetheti ezt meg.

Nálunk kettesben remekül működik A Birodalom Bajnoka, és igazi különlegesség a gyűjteményünkben. Nem, nem tudom mindenkinek ajánlani... De akinek igen, annak nagyon.Twitter Facebook
0 Comments
Fri Oct 14, 2016 6:33 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
12 
 Thumb up
 tip
 Hide

Amőbák

Ferenc Szekeres
Hungary
Budapest
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Star Wars: X-Wing Miniatures Game fanMicrobadge: 5 Year Geek VeteranMicrobadge: Arkham Horror: The Card GameMicrobadge: I love Hungary!Microbadge: The Lord of the Rings: The Card Game fan
Valószínűsítem, hogy az e sorokat olvasók nem sokat amőbáznak már, de azért hátha valaki érdekesnek találja a következő két amőbavariánst.

Squava
Coffee

Twitter Facebook
8 Comments
Sat Oct 8, 2016 8:15 am
Post Rolls
  • [+] Dice rolls

1 , 2 , 3 , 4 , 5  Next »  [25]

Subscribe

Categories

Contributors