GeekGold Bonus for All Supporters at year's end: 1000!

9,469 Supporters

$15 min for supporter badge & GeekGold bonus
17 Days Left

Support:

Team SNAFU

Wargaming since 1985

Archive for Martí Cabré

Recommend
10 
 Thumb up
 tip
 Hide

Montmeló Napoleonics 2017

Martí Cabré

Terrassa
Catalonia, Spain
msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Com cada any aquest 2017 (i ja en van 6) hem assistit a l'Open Napoleonics de Montmeló. Com sempre l'atractiu principal de les jornades són els jocs de figures, que mostren un nivell de qualitat realment alt. I el Team SNAFU és l'orgullós representant dels jocs de tauler, més o menys wargames.









Aquest any hem tingut la sort de poder fer un playtesting del proper joc de l'Ivan Prat (segurament titulat El Cas de Napoleó). Fa uns mesos ja en vam fer un playtesting i l'evolució del joc en aquest temps ha estat espectacular. Amb unes regles basades en les del famós 1714: The Case of the Catalans, el nou joc aconsegueix donar un feeling napoleònic al joc, amb una situació no tant claustrofòbica com al 1714 però on igualment el jugador vol fer moltes coses i només en pot fer una per torn.



La partida va ser molt profitosa per comprovar que el joc ara ja marxa bé i per apuntar millores ja en l'àmbit del crom i de l'experiència de joc del jugador. Tot apunta a que el resultat final serà excel·lent.

La partida la vam poder fer junt amb alguns jugadors veterans del Maquetisme i Simulació que ens van voler acompanyar en aquesta jornada. Així vam poder gaudir de l'experiència de xerrar sobre wargames amb alguns dels jugadors més antics del nostre país, que són un pou d'experiència i històries per explicar (per exemple, una molt interessant dissertació sobre els problemes dels OCS).



La partida en sí va ser molt fluctuant en tots els jugadors excepte per l'anglès, que de seguida va aconseguir una situació de lideratge indiscutible i que va poder especular molt amb el resultat final, cosa que va donar peu a suggerir algunes millores. La resta de potències van tenir moments bons i moments dolents i al final els jugadors del M&S van liderar les posicions per davant els Team SNAFU, cosa que ens mostra que l'experiència encara és un grau.

Twitter Facebook
0 Comments
Sun Feb 12, 2017 10:52 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
10 
 Thumb up
 tip
 Hide

Churchill: un joc a tres bandes

Martí Cabré

Terrassa
Catalonia, Spain
msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Ahir érem cinc al club i mentre el Xavi i el Joan jugaven al Victory Roads, el Cesc el Sergi i el Martí vam provar elChurchill. Jo havia provat una partida en solitari a casa i tenia les regles molt clares. De fet, són tan senzilles que només vaig consultar les regles un moment al principi i ja no les vaig tocar en tota la nit.





El Cesc duia Stalin i de seguida va agafar la directa i va posar governs comunistes arreu i va infiltrar la xarxa del Projecte Manhattan. Va prendre 30 VP de distància al tercer, Churchill, i semblava que hauria de començar a perdre punts per poder guanyar (ja que el màxim que es pot tenir és una distància de 15 VP amb el darrer), quan ens vam adonar que per la condició 3, si Alemanya o Japó no es rendien llavors el primer classificat (un cop perduts alguns punts a l'atzar) guanyava la partida.

Però en aquell moment els EUA ja havien agafat la directa i van aconseguir acabar la bomba atòmica, conquerir Tinian (base de B29), fer que els soviètics ocupessin Manxúria i ocupar Alemanya amb els exèrcits angloaliats. Això va forçar la rendició de l'Emperador de Japó i uns punts extra per als EUA que li van significar la victòria 38-34-24.









En quant al joc en sí, d'entrada és un joc d'altíssima qualitat de producció. El mapa muntat, les peces, les regles, el tutorial, tot és de qualitat excel·lent. Té algun punt per corregir, com per exemple posar els noms dels espais just al centre dels quadrats, de manera que queden tapats al posar-hi les peces dels fronts o de les xarxes d'espionatge i política.

També, mantenir actualitzada la puntuació de cada jugador és una mica complex, tot i que sumar-la és força ràpid. Sembla que hi hagi un munt de factors a sumar però en realitat és repetitiu. El que no hi ha és un marcador d'avantatge US/UK per fer Normandia/Roma abans que l'altre. Amb una sola peça a doble cara seria suficient. I de pas en podria haver un per UK/URSS per Filipines i un altre també UK/URSS per rivalitat interna dels EUA. Així seria més fàcil sumar-ho tot. La resta queda prou marcat.

Les regles són molt clares, amb pocs dubtes (algun petit dubte que es resol de seguida). El tutorial està ben fet. I pel que fa al joc en sí, és molt correcte, però trobo que es queda una mica en la superfície del que podria arribar a fer. És a dir, d'una banda tot el que fa ho fa molt bé, balancejat, correcte, històric i divertit. A més que el punt de vista del joc és molt i molt original. Jugar amb les cartes els assistents del president o els caps d'estat major és un goig que no hem tingut gaire ocasió de fer. Però et queda la sensació que la interacció podria ser una mica més complexa i fer-la més rica, sobretot a l'hora de clavar punyalades als adversaris, a l'hora de disputar VP en un ventall més obert i a l'hora de fer la planificació militar, que queda excessivament dirigida.

Crec que és un bon joc per al crossover entre euro i wargame, per gaudir d'una nit de wargame ersatz amb més anècdota que suc i pot significar la primera pedra d'una línia de jocs de guerra centrats en la política (de fet Herman està preparant un segon joc sobre el Peloponès). No el veig com un joc imprescindible en qualsevol ludoteca seriosa (però per la qualitat de la producció tampoc és sobrer), però sí que recomano jugar-lo a qui no ho hagi fet, val la pena.
Twitter Facebook
0 Comments
Sun Mar 20, 2016 7:55 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
8 
 Thumb up
 tip
 Hide

Pla B: Commands & Colors: Ancients

Martí Cabré

Terrassa
Catalonia, Spain
msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Al final per problemes tècnics no vam poder provar el Churchill aquest dissabte i com a Pla B vam decidir de jugar a Commands & Colors: Ancients a casa.

L'avantatge d'aquest joc és que encara que faci temps que no el juguis les regles i les estratègies a seguir es recorden prou fàcilment, per tant és un bon joc per tenir fons d'armari. El problema és que a vegades és massa senzillet i massa depenent dels daus. Ai, com ens agrada queixar-nos!

Vam decidir de provar les guerres de romans contra bàrbars, per veure com funciona l'assimetria de tropes. Els exèrcits bàrbars, de color verd, tenen una proporció de tropes molt diferent de la dels exèrcits regulars romans, grecs o perses, amb preponderància de tropes auxiliars i guerrers i quasi cap unitat pesada.

Vam escollir dos escenaris de la Guerra Címbria (113-101 AC). El primer era Aquae Sextiae, amb Màrius contra els teutons.



Màrius va usar uns turons propers com a posició defensiva i els bàrbars van atacar frontalment sense usar la matèria grisa que la majoria de gent tenim dins la closca. Màrius es va permetre fins i tot enviar un destacament darrere els bàrbars que els va tallar la retirada i va convertir la fugida en una matança.

Aquí Màrius pensant com torturarà al rei teutó.



Per cert, que en la nostra partida els teutons guanyaven 4-3 quan en un combat va caure mort el rei, això va ser el punt d'inflexió, la situació es va girar com un mitjó i els romans van acabar guanyant 4-6.



La batalla ens va deixar un regust de massa senzilla, ja que s'acabava quan de fet les opcions encara eren una mica obertes. Crec que està planejat a 6 banderes perquè el teutó pugui guanyar a base de destruir les unitats romanes auxiliars i evitar les legions, massa potents per ells.


La següent batalla va ser Vercellae, on Màrius s'ajunta a Sulla i planten cara als cimbris. I hi ha MOLTS cimbris.



Aquesta és la visió de les legions de Màrius enfront les hordes címbries.



I aquí el rei dels cimbris (que s'assemblava molt al general romà) pensant com empalarà al cònsol romà.



Però en aquest cas els romans es van tornar a endur la victòria, després d'una batalla duríssima que va acabar 8-5. Aquesta és de les batalles on he vist més destrucció, més de 30 blocs de fusta per cap. Aquest escenari el vam trobar molt més interessant que l'anterior, amb un munt d'opcions pels dos bàndols. Els cimbris tenen un gran avantatge numèric però les legions romanes, tot i inferiors en nombre, són força millors en qualitat. La clau consisteix en destruir la integritat dels blocs de guerrers i eliminar-los com més aviat millor. Això deixa la resta de cimbris en unitats força pitjors. Però en l'atac legió-guerrers la cosa està força igualada. De fet, en un atac es van polir un stack de legió sencer, a la primera. Poca broma!



I així va acabar el nostre Pla B.
Twitter Facebook
0 Comments
Sun Mar 13, 2016 11:18 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Recommend
22 
 Thumb up
 tip
 Hide

Three player Pax Pamir

Martí Cabré

Terrassa
Catalonia, Spain
msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
We missed the fourth player to end our Fire in the Lake campaign so we decided to try Pax Pamir instead. This was our first game.

After drawing the support cards, Joan declared for the British while Xavi and Martí for the Russians. Of course, we had a row of 20 or so cards with only Afghan patriots. LOL.


Joan and Xavi trying hard to remember all the card actions.


Xavi and Martí teamed to beef up the Russian bear and soon it had preeminence in Afghanistan, waiting for the topple to appear. Joan tried to push the British presence but Xavi had a good time using his military card to destroy the British trade routes keeping their heads down. Meanwhile Martí built up a net of Afghan tribes that allowed him to play many more cards in his tableau.


Buying the topple.


When the first topple appeared Xavi did not have enough rupees to buy it and Martí used the opportunity to buy a gift for the Russians and buy the topple, winning the game. The Russians had overran the British in Afghanistan and Martí had 2 Russian influence points for 1 from Xavi. No player had been able to buy any patriot nor to place spies in colored cards to win more influence.


After the game, the lessons learned.


We enjoyed the game but it's clear we need to learn more of its strategies. It seemed that with two players teaming with the Russians the British side was lost from the start. And the British really never had any advantage in none of the four regimes. So we need to learn how a side that has this disadvantage can win the game.

And with the Russians in the lead and no patriot card whatsoever to win more influence, having more rupees allowed for an earlier buy of the topple card with nothing the other players could do to avoid it. So we also need to learn what can be done to stop a player from winning in this situation.

The best part, the card descriptions.
Twitter Facebook
2 Comments
Sun Jan 31, 2016 7:19 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls

Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.