BGG Figyelő (HU)

Érdekességek, újdonságok a BGG-ről amik másokat is érdekelhetnek. Miért? Mert annyi érdekes dologra lehet itt bukkanni, és egészen biztos vagyok benne, hogy sokakat érdekelne, de nem biztos, hogy rátalálnak. (BGG Watcher in Hungarian. News, interesting links, pictures or whatever catches my attention. Keeping it as short as possible.)
Recommend
19 
 Thumb up
1.01
 tip
 Hide

„Lóf*szt, nehogy már! Te vagy a Blade Runner!”

Imre Hauszknecht
Hungary
Pécs
flag msg tools
We'll kill you with kindness!
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Üdv! A BGG Figyelő új posztere bloggere lettem, akik nem ismernek, azoknak Hauszknecht Imre vagyok, akik meg ismernek, nos … azoknak is.

Elnézést, hogy az első bejegyzésemet rögtön trágársággal kezdem, de akik látták a Szárnyas Fejvadász (Blade Runner) c. filmet azoknak biztosan megüthette a fülét az angol dialógusba csempészett magyar szavak. A mi jó öreg Adama admirálisunk, akkoriban még meglehetősen fiatalon beszélt magyarul a Harrison Ford által megtestesített Rick Deckard-hoz, a szárnyas fejvadászhoz. Igen tudom, hogy ez nem filmbuzi.hu, így rá is térek a lényegre, lassan.

David Ausloos neve többek számára ismerős lehet. Aki foglalkozott valamelyest a 2011-es esseni megjelenésekkel, az biztosan belefutott a szerző Panic Station elnevezésű alkotásába, amit A dolog c. film ihletett. Elég nagy hype övezte a játékot, elővételben el is fogyott a kiadónál. Aztán szegény PS kapott hideget-meleget, főleg a csúnyán elrontott alapszabály miatt, illetve azért is, mert sok eurogamer nem érti a metajáték fogalmát, de ettől függetlenül ez egy jól sikerült játék, ami rögtön felhívta a figyelmemet a belga szerző munkásságára. Itt van például a Rogue Agent. Egy Cyberpunk játék, ami az ameritrash és a eurogame-ek határmezsgyéjén mozog, és a Szárnyas Fejvadász ihlette! Hoppá.

 

No, melyik borító jön be jobban?


Mindannyian (2-4 személy) egy-egy ügynököt alakítunk akik „Az ügynökségnek” dolgoznak Esővár Rain City sötét, bűnnel áztatott utcáin. Miközben üldözzük a gonoszt, és városnegyedeket mentünk meg a teljes pusztulástól, a rend őrei folyton szemmel tartanak minket, hiszen olykor még a legtiszteltebb ügynökök is tevékenykednek mellékállásban. Mindeközben szemmel kell tartanunk a többi ügynöktársunkat is, hátha valaki egy beépült android, aki később a saját és a robotok malmára hajtja a vizet.

Bár egyre több a kép a játék adatlapján, megjelenéséről még egyelőre nincs hír, de David azt írta nemrégiben, hogy van pár érdeklődő kiadó. Én személy szerint örülnék egy újabb White Goblin kiadásnak, mert jól nézne ki ez is fémdobozban a polcomon, a Panic Station mellett…

 
 
 
 


Twitter Facebook
5 Comments
Subscribe sub options Tue Jan 10, 2012 7:44 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.