BGG Figyelő (HU)

Érdekességek, újdonságok a BGG-ről amik másokat is érdekelhetnek. Miért? Mert annyi érdekes dologra lehet itt bukkanni, és egészen biztos vagyok benne, hogy sokakat érdekelne, de nem biztos, hogy rátalálnak. (BGG Watcher in Hungarian. News, interesting links, pictures or whatever catches my attention. Keeping it as short as possible.)
Recommend
18 
 Thumb up
 tip
 Hide

Briefcase- egy ujabb erdekes es szorakoztato kartyajatek?

Judit Szepessy
Canada
London
Canada
flag msg tools
badge
Avatar
Microbadge: Murder Mystery fanMicrobadge: 1989: Dawn of Freedom fanMicrobadge: 1989: Dawn of Freedom fanMicrobadge: BBC Miniseries fanMicrobadge: Amélie fan
Tavaly bukkantam ra eloszor erre az erdekesnek tuno uj kartyajatekra, aminek az elso hivatalos bemutatoja februar 10-en lesz. Eloszor az igenyes grafika ragadott meg, es persze a jatek mechanizmusa. Nagyon szeretem a kartyajatekokat, foleg azokat, amelyikben az ujabb es ujabb jatszmak soran felfedezunk egymasra hatasokat a kartyak kozott, kulonfele kombinaciokat. Dominion es Glory to Rome a kedvencem az ilyen tipusu kartyajatekok kozott.
Talan Briefcase is tarsul a kedvencek koze?

Board Game: Briefcase


A jatekban kulonfenfele kartyakat talalunk: gyarak, nyersanyagok, es donteskartyak (vasarlas, aktivalas, akadalyozas).
A jatekosok probalnak minel erosebb birodalmat felepiteni, es persze egymast visszavetni a versenyben, hogy ok elobbre juthassanak.

Board Game: Briefcase


A jatekot ket gorog tervezo keszitette.

Kivancsi vagyok, a jatek mennyire fog tukrozni bizonyos gazdasagi torvenyszerusegeket, de legfokepp arra, hogy vajon mennyire fognak a jatekosok egymastol fuggeni a siker erdekeben, mint ahogyan az az eletben ervenyes.

Tetszik a grafika, a jatek elmeleti kerete, es ugy tunik, a jatek menete is erdekes lesz, pergo es lebilincselo.

Itt talalhatjatok az elozetes szabalyt, nem teljesen vegleges:http://boardgamegeek.com/filepage/75703/briefcase-english-rules-pre-publish-version

Nem nagyon szeretem azokat a jatekokat, amiken jelek toltik be a szoveg helyet (Race for the Galaxy, meg mindig nem tudtam magam tultenni az ikonografian), de ugy tunik, itt talan egyertelmuek lesznek a jelek, legalabbis remelem.
Nektek mi a velemenyetek?

Ez az elso hozzaszolasom, es az elso blogpostom is, megerteseket kerem. Nem felvagasbol irom, de nem mindig volt konnyu megtalalalni a helyes magyar szavakat es kifejezeseket. Bar itthon mindig magyarul beszelunk, es levelezek plusz olvasok is magyarul, de ezen az oldalon mindig angolul irok.
Twitter Facebook
15 Comments
Subscribe sub options Fri Feb 3, 2012 3:30 pm
Post Rolls
  • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}