Hide Content
Information
Board Game: Jungle Brunch
Board Game
Name
Jungle Brunch
Version Nickname
Dutch edition
Alternate Nickname
Version Publisher
Version Artist
Year Released
2013
Product Code
 
Dimensions
 
Weight
 
Languages
Dutch
Release Date
May 2013
Release Comment
 
Release Status
Released
Pre-order Type
 
Pre-order URL
 
Pre-order Start Date
 
Pre-order End Date
 
 Corrections
 Clone
 Customize View
xml RSS Feed 
Facebook Twitter Delicious Google
ObjectID: 205144
Hide Content
Description Edit | History

Slangen, apen, vleermuizen en nog veel meer wilde dieren - in deze jungle heeft iedereen honger, veel honger...Het is tijd voor een Jungle Brunch! Kun jij het lekkerste eten scoren voor je dieren terwijl kapers op de loer liggen?

Elke speler beschikt over een identiek deck van 22 Dieren kaarten. Bij het begin van het spel schudt elke speler zijn Dieren stapel en trekt vervolgens een startende hand van zes kaarten. Iemand schudt vervolgens de Plant kaarten, en draait er vervolgens kaarten van op tafel tot er tenminste 1 (normale of schaarste) kaart voor elk type plant (Kruid, Banaan en Noot en tenminste 3-7 kaarten in totaal liggen (afhankelijk van het aantal spelers).

De startspeler (groepsleider) begint en legt twee kaarten neer op tafel: een kaart met de bovenzijde naar beneden; de ander met de bovenzijde naar boven. Elke speler doet, om de beurt en met de klok mee, vervolgens hetzelfde. Wanneer alle spelers twee kaarten hebben geplaatst, worden alle kaarten met de bovenzijde naar beneden op hetzelfde moment omgedraaid. De Jungle Brunch begint!

De voedselketen wordt afgewerkt: Vleermuizen vallen herbivoren aan, deze verzwakken en eten vervolgens langzamer; de slang verjaagt het dier wat als eerste bij de voedselplek arriveert; olifanten, tijgers, buffels en apen eten vervolgens (1 kaart) afhankelijk van hun snelheid (hoogste cijfer eerst). Olifanten eten noten, of bananen als er geen noten meer zijn; tijgers eten de hoogste buffel of aap; buffels eten kruid, of bananen als er geen kruid is; apen eten alles, maar het liefst bananen; everzwijnen eten als laatste, maar dan wel twee kaarten in plaats van een; het dierenjong kopieert het eetgedrag van de gepaarde kaart; gieren voeden zich op buffels en apen die gedwongen zijn om schaarste voedselkaarten te eten. Dieren kunnen ook in paren gespeeld worden. Dit maakt ze immuun voor nare effecten, maar ze mogen vervolgens maar 1 Plant kaart eten.

Aan het einde van de ronde pakt elke speler twee nieuwe Dieren kaarten van zijn of haar Dieren stapel, er worden nieuwe Plant kaarten op tafel gelegd en de nieuwe ronde begint bij de speler die als eerste heeft gegeten in de vorige ronde. Het spel eindigt wanneer spelers slechts vier kaarten in hun handen hebben of wanneer er geen nieuwe planten neergelegd kunnen worden. De speler met de meeste voedselpunten wint!