GeekGold Bonus for All Supporters at year's end: 1000!
7,873 Supporters
$15 min for supporter badge & GeekGold bonus
21 Days Left

Support:

Information
Board Game
Name
Agricola: De Veenboeren
Version Nickname
Dutch edition
Alternate Names
Version Publisher
Version Artist
Year Published
2009
Product Code
999-AGR02
Dimensions
12.40 x 10.70 x 2.20 inches
Weight
 
Languages
Dutch
Release Date
Dec 2009
Release Comment
 
Release Status
Released
Pre-order Type
 
Pre-order URL
 
Pre-order Start Date
 
Pre-order End Date
 
 Corrections
 Clone
 Customize View
xml RSS Feed 
Facebook Twitter Delicious Google
ObjectID: 24011
Description Edit | History

From the publishers website:
De eerste grote uitbreiding op Agricola, bordspel van het jaar 2009. Je krijgt nu niet meer zomaar een erf met geschikte landbouwgrond, maar je ziet bossen en veengrond opdoemen, dat je eerst moet zien te bewerken. Daarnaast komt een vierde soort dieren in het spel, paarden. Ook je gezinsleden zijn niet snel meer tevreden. In de winter hebben ze het koud en het verwarmen van een huis is geen goedkope hobby. Al deze nieuwe facetten zorgen voor nieuwe uitdagingen in dit fascinerende spel.

Je kiest eerst op welk niveau je wilt spelen. Niveau 1 combineert de spelregels voor de familieversie van het basisspel en die van deze uitbreiding met elkaar. Je krijgt geen handkaarten, maar de 14 nieuwe grote investeringen worden wel gebruikt. Ook op niveau 2 vormt de familieversie de basis, maar je krijgt nu 7 kleine investeringen uit de uitbreiding in je hand. Op niveau 3 doen de ambachten wel mee en heb je kleine investeringen uit het basisspel en de uitbreiding tot je beschikking. Uiteraard wordt deze versie met de spelregels voor gevorderden gespeeld.

De Veenboeren stelt je voor nieuwe uitdagingen. Op je erf liggen bos- en veentegels. Je kunt pas op een erfveld bouwen als er geen bos of veen meer op ligt. Speciale actiekaarten, waarvoor geen gezinsleden nodig zijn, helpen bij het ontginnen van het land en leveren BW (brandstof) op. In elke oogsttijd moet je namelijk je huis verwarmen om te voorkomen dat je gezinsleden ziek worden. Verder kun je ook paarden houden, die aan het einde van het spel 1 punt per stuk waard zijn. De 14 grote investeringen liggen deels onder de oude, zodat ze niet direct beschikbaar zijn. De meeste hebben betrekking op de extra mogelijkheden van deze uitbreiding. Hetzelfde geldt voor de nieuwe kleine investeringen.

Agricola: de Veenboeren geeft een volledig nieuwe dimensie aan dit ook in de basisversie al zeer gevarieerde spel!

Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.