Special K (els meus Knizias i sensacions)
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
Recommend
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
Aquí llistaré els meus jocs de Reiner Knizia i algunes notes personals sobre cada joc de la llista.

He trobat que és un autor al que estic jugant molt darrerament i que, com a molta altra gent, m'està agradant força gairebé tot el que provo.

Espero que la llista us serveixi!
Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
 • [+] Dice rolls
1 , 2  Next »   | 
1. Board Game: Friday the 13th [Average Rating:6.46 Overall Rank:1457]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
Aquest és potser, amb el Piko Piko el Gusanito, el joc que més vaig jugar a l'hora del pati mentre estudiava el CFGS d'Animació Sociocultural a l'IES Severo Ochoa d'Esplugues de Llobregat (concretament al bar Catalunya).

Només es tracta d'una pila de cartes (hi ha una versió que es ven amb els tres calders de cartró, és la que surt al vídeo de la Ketty, i suposo que és més cara).

La mecànica és molt senzilla: es reparteixen totes les cartes entre tots els jugadors. Representa que hi ha tres calders (els de cartró o uns "imaginaris") i a cadascun d'aquests calders només s'hi poden tirar pocions d'un sol color (blau, vermell o lila). Quan a un calder es tira la primera poció d'un color, ja només s'hi poden continuar tirant pocions del mateix color. Les pocions són les cartes (que van numerades amb valors 1, 2, 4, 5 i 7), però entre les pocions també tindrem flascons amb verí de color verd (penyores numerades amb valor 4) que poden abocar-se a qualsevol dels tres calders. El jugador que es veu obligat a tirar una de les seves cartes a un calder i que, amb aquesta jugada, faci superar el valor sumatori de 13 agafarà totes les cartes d'aquell calder com a penalització i deixarà a dins la que l'ha fet "vessar". Així fins que tothom ha jugat les seves cartes. Qui menys cartes ha recollit durant la partida és el guanyador (atenció: el verí compta doble!). Hi ha un bonus interessant pels jugadors que més cartes han agafat de cadascun dels 3 colors: poder retornar les cartes d'aquest color al calder i no computar-les com a penalització (però aneu amb compte, si empateu en número màxim de cartes d'un sol color amb altre jugador, tots dos us comptareu els punts negatius de les cartes!)

Amb aquesta simplicitat ens trobem amb un joc petit i fàcil de transportar. Ideal per jugar amb 3, 4, 5 o 6 jugadors i molt fàcil d'explicar. Té un component de "puteig" important amb els verins i el fet d'anar carregant els calders fins al seu límit. Sent un joc bastant abstracte, el tema que li han "enganxat" facilita molt la seva explicació.

Tàcticament està molt bé, ja que veus que pots jugar a intentar no agafar cap carta (partida ideal) o bé, jugar a agafar el màxim de cartes d'un sol color per després descomptar-te-les i quedar-te també a zero punts negatius (d'aquí la gràcia dels verins, per si detectes que algú està jugant amb aquesta idea).

M'agrada: la simplicitat, el preu i el petit tamany de la versió bàsica amb només una pila de cartes.

No m'agrada: que les cartes siguin tan fosques. Serà inevitable que es deteriorin amb el temps (no val la pena enfundar-les pel preu que té el joc). Si es gasten molt les cartes és senyal de que s'ha amortitzat. Tampoc m'agrada que vingui amb el joc un petit bloc per apuntar els punts a cada ronda (fet que segurament incrementa innecessàriament el preu i el volum del joc).

Per a què pot servir aquest joc: com a dinamitzador de casals i activitats per a joves, m'he trobat amb una resposta/acollida molt bona d'aquest joc per part del col·lectiu. Com a tots els joves, els agrada molt "putejar" de bon rotllo als col·legues (i aquest joc és ideal per fer-ho). Això ha propiciat molts cops que deixin de banda la rutina de jugar a l'UNO. Podem dir que, en un ambient jove, aquest Poison esdevé tot un "UNO killer"... i això m'agrada! Ja que si els expliques un joc que els moli més que l'UNO, aconsegueixes que s'obrin d'ulls i orelles per a explicar-los més jocs nous (tota una proesa). A més, és un joc que obliga a estar sumant tota l'estona, prendre petites decisions a l'hora de jugar les cartes i intentar controlar com ens arribarà el nostre torn després de que juguin la resta de jugadors (aspectes molt interessants).

Veredicte final: la triple relació diversió/preu/espai està genial. Per què ho hauria de fer fora de la meva ludoteca? Es queda com a molt bon filler i amb bastants números per ser un d'aquells jocs que pots portar en una butxaca a tot arreu i viciar a més gent.

thumbsup
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
2. Board Game: Black Sheep [Average Rating:5.96 Overall Rank:3961]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
La gent comenta d'aquest joc que és un simple pòquer amb animals. Crec que això ha fet que molts jugadors no el provin i és una pena.

Knizia afegeix més coses que un simple canvi de pals a les cartes. Per veure-ho més clar enumeraré les diferències:

• No hi ha apostes, només punts de victòria que s'han de guanyar. Per tant és un joc molt més adient per jugar-ho amb tot tipus de públic que el pòquer.

• No juguem en una taula, ho farem simultàniament en tres!

• Existeix la possibilitat de guanyar punts fent majories.

• Existeix la possibilitat de guanyar punts fent "set collection".

• Hi ha punts negatius (les ovelles negres) que resten al final de la partida.

• Les cartes es juguen amb unes normes que són la clau de l'èxit del joc: pots jugar una o dues cartes a la mateixa taula (cada taula admet un màxim de 3 cartes). Si jugues una carta tens dret a descartar-te d'una de la teva mà (és opcional). Si jugues dues no pots fer res més. Però si jugues una en una taula en la que encara no has jugat cap carta, estàs obligat a jugar dues cartes seguides en aquella taula el proper cop que vulguis/hagis de jugar en aquella taula. No pots passar.

• Hi ha una condició de final de joc molt atractiva, que relaciona l'estoc d'animals disponibles amb la pila de cartes.

M'agrada: que es pot jugar amb la família i escala bé de 2 a 4 jugadors, l'aspecte de relacionar cartes i animalets de plàstic per fer les combinacions guanyadores, les situacions a les que et porta el joc i les seves limitacions a l'hora de jugar cartes moltes vegades (on has de prendre petites decisions que poden ser importants al final de la partida).

No m'agrada: massa capsa pels materials que conté (si compres aquest joc estàs comprant més aire que cartró!). La qualitat dels taulers és molt baixa (els he hagut de reforçar per guanyar més gruix i consistència). Els animals podrien ser més grans, tot i que tal qual són ja funcionen. És un joc de cartes amb força atzar, això pot fer que les puntuacions finals siguin molt desiguals. Finalment, vull destacar un aspecte en aquest apartat de "no m'agrada" que crec important: els editors a Fantasy Flight Games han incorporat una variant cutre (és molt millor el joc original sense l'afegit d'aquesta variant que proposa objectius secrets). No sé per què alguns editors es creuen dissenyadors de jocs, a Fantasy Flight Games ja vam veure el que va passar quan van ficar mà al Condottiere (un joc genial va passar a ser un joc mediocre)... per què no es dediquen únicament a editar (ajustar temàtiques per fer el producte més atractiu al públic, buscar bons il·lustradors, optimitzar costos de producció...) i tenen aquesta fal·lera per modificar/afegir mecàniques?

Per a què pot servir aquest joc: el joc ens obliga a estar pendents de les granges dels adversaris per controlar les seves majories i sets (un animal de cada tipus), per tant s'està treballant l'observació/relació dels taulers perifèrics i els centrals. Black Sheep definitivament i afortunada no és pòquer (només ha agafat un element del Texas Hold'em: la manera de combinar les cartes). Aquí no hi ha bluffing, només saber jugar bé les teves cartes i controlar una mica la situació. Com en molts altres jocs de Reiner Knizia, trobem aspectes particulars ja mítics en la manera de fer d'aquest autor, dos dels més destacables són: "empatar en segon terme no serveix per res" i "agafar penyores no és necessàriament dolent... fins i tot et pot donar la victòria!".

Veredicte final: ficant els components en una capsa més ajustada de volum és un joc que es queda a la meva ludoteca. Pels 10€ que em va costar crec que es pot amortitzar en partides amb jugadors i no jugadors.

thumbsup
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
3. Board Game: Keltis [Average Rating:6.44 Overall Rank:1384]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
4. Board Game: Battle Line [Average Rating:7.42 Overall Rank:184]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
5. Board Game: Samurai [Average Rating:7.44 Overall Rank:175]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
6. Board Game: Masters Gallery [Average Rating:6.60 Overall Rank:1639]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
7. Board Game: Great Wall of China [Average Rating:6.23 Overall Rank:2287]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
8. Board Game: Stephenson's Rocket [Average Rating:6.87 Overall Rank:1044]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
9. Board Game: Jäger und Sammler [Average Rating:6.72 Overall Rank:2845]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
10. Board Game: Ingenious [Average Rating:7.15 Overall Rank:338]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
4 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
11. Board Game: Loot [Average Rating:6.31 Overall Rank:1641]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
12. Board Game: Ra [Average Rating:7.47 Overall Rank:134]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
13. Board Game: Tigris & Euphrates [Average Rating:7.72 Overall Rank:69]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
14. Board Game: Rheinländer [Average Rating:6.61 Overall Rank:1703]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
15. Board Game: Atlanteon [Average Rating:5.82 Overall Rank:5979]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
16. Board Game: Kingdoms [Average Rating:6.63 Overall Rank:1072]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
17. Board Game: Risk Express [Average Rating:6.27 Overall Rank:2838]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
18. Board Game: Quo Vadis? [Average Rating:6.45 Overall Rank:1747]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
19. Board Game: Qin [Average Rating:6.81 Overall Rank:1265]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
20. Board Game: Pickomino [Average Rating:6.55 Overall Rank:1084]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
21. Board Game: Sushizock im Gockelwok [Average Rating:6.48 Overall Rank:1704]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
22. Board Game: Medici [Average Rating:7.15 Overall Rank:443]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
23. Board Game: Keltis: Der Weg der Steine Mitbringspiel [Average Rating:6.45 Overall Rank:2297]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
24. Board Game: Indigo [Average Rating:6.87 Overall Rank:1040]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
25. Board Game: High Society [Average Rating:6.82 Overall Rank:792]
Miquel Jornet

Gavà
Barcelona
msg tools
designer
https://reservoirjocs.cat
badge
Passion & know-how in culturetainment & boardgames. Playtester, UI/UX reviewer and podcast host at RESERVOIR JOCS since 2011.
Avatar
mbmbmbmbmb
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
 • [+] Dice rolls
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1 , 2  Next »   | 
Loading... | Locked Hide Show Unlock Lock Comment     View Previous {{limitCount(numprevitems_calculated,commentParams.showcount)}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
{{error.message}}
{{comment.error.message}}
    View More Comments {{limitCount(numnextitems_calculated,commentParams.showcount)}} / {{numnextitems_calculated}} 1 « Pg. {{commentParams.pageid}} » {{data.config.endpage}}
1 , 2  Next »   | 
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.