Bart Verdeyen
Belgium
Mechelen
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Titel: Ticket to Ride
Uitgever: Days of Wonder
Type: familiespel
Aantal spelers: 2-5 spelers
Release: 2004
Leeftijd: Vanaf 8 jaar

Er zijn zo van die spellen waarvan je weet dat het een instant-klassieker wordt vanaf het moment dat je de speldoos opent. Kolonisten van Catan heeft de manier waarop mensen tegen boardgames aankijken door elkaar geschud. Ook Ticket to Ride is flink op weg zo’n klassieker te worden. All aboard, de trein vertrekt!

Ticket to Ride is, net zoals Kolonisten van Catan, een spel dat een brede basis van spelers kan aantrekken. De regels zijn al bij al vrij eenvoudig en makkelijk om aan te leren, het speelt vrij vlot en je hoeft geen geboren strateeg te zijn om plezier te kunnen hebben aan dit spel.

In Ticket to Ride draait het allemaal om treinen. Het spelbord bestaat uit een reuzengrote kaart (bijvoorbeeld Europa) met daarop verschillende treinroutes die steden verbinden. Spelers krijgen zogenaamde treintickets met daarop de steden die ze moeten trachten te verbinden. Slagen ze hierin, brengt hen dit punten op, falen ze hierin, verliezen ze punten.

Elke verbinding heeft een bepaalde kleur en lengte. Om twee steden te verbinden, moet je dus voldoende handkaarten in de juiste kleuren verzamelen. Hoe langer de route, hoe moeilijker, maar ook hoe meer punten ze oplevert. Eens je voldoende kaarten kan afleggen, mag je jouw miniatuurtreintjes op deze verbinding leggen en kan niemand anders ze nog gebruiken.

Gelukkig vallen er ook jokers te verzamelen, die je kan inzetten als welke kleur je maar wil.

In je beurt kan je één van de volgende drie acties ondernemen: twee nieuwe handkaarten nemen, een nieuwe verbinding trekken of een verbinding leggen als je daar voldoende kaart voor hebt.

Het spel eindigt wanneer één van de spelers 2 of minder miniatuurtreintjes overhoudt. Iedereen komt dan nog een laatste keer aan de beurt, voor de punten worden geteld.

Ticket to Ride en de vele uitbreidingen die ondertussen zijn verschenen is een ideaal spel voor kinderen en volwassenen die niet vaak bordspelen, maar laat zeker ook de ervaren speler niet op z’n honger zitten.
5 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
O.Shane Balloun
United States
Bellingham
Washington
flag msg tools
www.cascadecon.games
badge
Cascade Games Convention: Bellingham, Washington's premier tabletop board game playing event
Avatar
mbmbmbmbmb
U zou mogen een recensie schrijven van het nieuw Nederland expansie. Als u vindt vanille-TTR leuk, zult u ook Nederland leuk vinden.
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.