The Hotness
Games|People|Company
The Hotness has gone cold...
Recommend
1 
 Thumb up
 Hide
2 Posts

Luchador! Mexican Wrestling Dice» Forums » Reviews

Subject: Dutch review of a Mexican wrestling game rss

Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
Ralf Van Kempen
Netherlands
Geldrop
Noord Brabant
flag msg tools
mbmbmbmbmb
Inleiding

Luchador! Mexican Wrestling Dice gaat over het vrij worstelen zoals dat in Mexico plaats vindt. Het worstelen wordt gekenmerkt door kleurrijke maskers, flitsende namen en snelle opeenvolgingen van klappen en grepen.

De eerste indruk

De sfeer die rond een Mexican wrestling match hangt heeft grotendeels te maken met de grandeur en show eromheen. Dat is uitstekend vormgegeven in dit spel. Als je de doos opent dan vindt je heel veel prachtig en stevig materiaal. Het speelveld is een worstelring, inclusief touwen en voor elk speelbaar karakter (8) zijn er een 8 cm hoge kartonnen speelfiguren die niet anders kunnen dan op tafel staan. Voor de winnaars zijn er twee dikke ‘belt buckles’ die je omhoog mag houden als je het spel hebt gewonnen.
De voorbereiding

De worstelring wordt opgebouwd en iedere speler kiest een worstelaar waarmee hij de strijd aangaat en legt een ‘strength track’ voor zich neer. Die worstelaar wordt aan jouw zijde van de ring geplaatst. Elke speler krijgt een set van vier gewone, een ‘hit’ en een ‘pin’ dobbelsteen. Naast het veld wordt de ‘Luchador!’ dobbelsteen klaargelegd.
Ready to Rumble?

Spelverloop

De spelers gooien tegelijk hun dobbelstenen in de ring en vergelijken de resultaten van de dobbelstenen in de ring (valt je dobbelsteen er uit dan heb je pech). Gooi je een ‘hit’ dan raak je de tegenstander, tenzij deze jouw ‘hit’ blokkeert. Sterker nog, als je tegenstander een counter gooit dan raakt hij jou. ¿Comprendes?

Op deze manier worden de dobbelstenen beoordeeld. Voor elke ‘hit’ die je hebt gemaakt op je tegenstander gooi je de groene ‘hit’ dobbelsteen welke resulteert in schade op je tegenstander.

Als je meer dan twee ‘hits’ gooit dan mag je de twee groene dobbelsteen worpen inwisselen voor één worp met de ‘luchador!’ dobbelsteen. Deze kan meer schade geven of resulteren in herstel van je eigen schade (omdat je van de gelegenheid gebruik maakt om jezelf te showen aan het publiek) maar ook tot het ontstaan van een blessure bij jezelf.

Je wint het spel met een ‘knock out’ zodra je je tegenstanders ‘strength track’ op nul hebt weten te krijgen. Maar er zijn meer manieren. Elkaar tot moes reducerend komt je worstelaar op zijn ‘strength track’ op een gegeven ogenblik in de ‘pin’ zone. Jouw worstelaar is op dat moment vermoeid genoeg om in een greep vastgehouden te worden. Je tegenstander kan proberen om je in bedwang te houden. Als dat gebeurt dan heb je, jazeker drie kansen om te ontsnappen. Als dat niet lukt? One, two, three, WE HAVE A WINNER!
In het gevorderdenspel gebruikt je de speciale eigenschappen en ‘signature moves’ van je worstelaars. Deze eigenschappen hebben een negatief en een positief effect op je worstelaar. Je ‘signature move’ leidt over het algemeen tot meer schade bij je tegenstander doordat je meer dobbelstenen mag gooien.

Oordeel recensent

In wezen is dit spel niets meer dan ‘een gooi je stenen en vergelijk ze met elkaar’. Qua spelmachanisme is het daarmee moeilijk om boven andere spellen uit te komen.
De reden dat Luchador! Mexican Wrestling Dice voor mij wel met kop en schouders boven andere spellen in deze categorie uitsteekt is de fantastische sfeer die het materiaal bij mij weet op te roepen.
De keren dat ik het met mijn kinderen en hun vriendjes heb gespeeld hebben we geen simpel dobbelspel gespeeld maar heeft Bam Bam en Fuego geworsteld met Anita Dinamita. In de zevende ronde werd Anita tegen de mat gewerkt door Bam Bam. Op miraculeuze wijze wist ze te ontsnappen en de rollen om te keren, resulterend in een fantastische overwinning
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Mark Rivera
United Kingdom
flag msg tools
designer
badge
LUCHADOR!
Avatar
mbmbmbmbmb
Many thanks for your awesome review!
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.