Ilona
Netherlands
Delft
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Dit spel is gebaseerd op "race for the galaxy" een kaartspel wat redelijk complex is maar bomvol variatie. Ik was dan ook wat sceptisch over de dobbel-variant van een kaartspel dat ik zo erg waardeer. Maar het maakte een spetterende indruk vanaf het allereerste potje en er volgde vele potjes.

In dit spel beïnvloed je dobbelstenen om zo fases te selecteren. Er zijn 5 fases:
- Je kunt kiezen voor "explore" dan kun je of uit een zakje nieuwe tegels grabbelen, of kiezen voor geld.
- Een andere optie is werken aan het bouwen van een development. Developments passen de regels van het spel een klein beetje aan voor jou.
- Wat je ook kunt kiezen is werken aan het veroveren/ontdekken van nieuwe planeten, nieuwe planeten zorgen ervoor dat je meer dobbelstenen krijgt en daardoor in latere beurten meer acties kunt uitvoeren.
- Als vierde optie hebben we het verkrijgen van goederen.
- En als laatste optie kun je de goederen van planeten vervoeren om ze te verkopen voor geld of punten.

Elke ronde worden er opnieuw door alle spelers fases gekozen en deze worden in bovenstaande volgorde uitgevoerd. Het kan zijn dat meerdere personen dezelfde fase kiezen, die wordt dan alsnog maar 1 keer uitgevoerd. Het spel eindigt als iemand een combinatie heeft van 12 werelden en developments of als alle overwinningspunten op zijn.

Moeilijkheidsgraad 4/5
Ik zou dit spel toch wel als zeer complex omschrijven, het is wat makkelijker dan "race for the galaxy" maar het is nog steeds een beest van een spel om te leren.

Herspeelbaarheid 5/5
De herspeelbaarheid is zeer groot doordat er zoveel manieren zijn om punten binnen te halen. Ook zul je altijd verschillende werelden of developments krijgen wat elk spel anders maakt.

Met 2 spelers 4/5
Het spel speelt prima met 2, er wordt naast de fases die de 2 spelers kozen ook nog met een dobbelsteen gegooid zodat er mogelijk ook nog een derde fase actief kan worden. Dit is iets meer random want bij andere spelers kun je mogelijk zien aankomen welke fases zij kiezen en daar gebruik van maken maar ik stoor me er helemaal niet aan.

Conclusie
Ik vind dit spel geweldig, het is niet makkelijk zo makkelijk om te leren maar het zal lang duren voor het ooit gaat vervelen. Elk spel is anders en je probeert altijd het beste te doen met wat je krijgt en wat je gepland had. Geef het zeker een kans als een wat moeilijker spel je niet afschrikt, als je het eenmaal door hebt lijkt het lang niet zo moeilijk meer en speelt het zeer vlot!

Wat korte informatie over mij
Ik schrijf een review over dit spel omdat ik het inmiddels 10 keer of vaker gespeeld heb. Dat betekend dat mijn reviews over het algemeen positief zullen zijn anders speel ik het niet zo vaak. Daarnaast is het voor mij van groot belang of en hoe goed een spel met 2 spelers speelt, gezien ik meestal met 2 spelers speel.
5 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Olaf Slomp
Netherlands
Moerkapelle
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Thanx!

Istanbul en Roll for the Galaxy stonden al op mijn lijstje om eens goed naar te kijken. Ben ook een grote Dominion fan, en speel vaak samen met mijn vrouw. Istanbul en Roll for the Galaxy nu definitief toegevoegd aan mn lijstje met spellen die ik nog graag wil hebben.
2 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Ilona
Netherlands
Delft
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Beiden zijn zeer zeker een aanrader, ik hoop dat ze je zullen bevalen
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Marlon Kruis
Netherlands
Pijnacker
South Holland
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Leuke vlotte review.
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Ilona
Netherlands
Delft
flag msg tools
Avatar
mbmbmbmbmb
Dankje Marlon
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.