Recommend
 
 Thumb up
 Hide
3 Posts

Victus: Barcelona 1714» Forums » Rules

Subject: Determinar si hi ha baixes barcelonines rss

Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
Severí Vinyoles

Barcelona
Catalonia
msg tools
mbmbmbmbmb
Tal com ho entenc. A l'hora de determinar el valor de combat de les tropes barcelonines, hi hem de sumar el nivell de Polvorí, només si les tropes són a Barcelona. Tot seguit, si guanyen els barcelonins, per determinar si aquests reben baixes, hem de restar al valor de combat dels borbònics el nivell de Polvorí, idependentment que les tropes siguin o no a Barcelona. Això és així, oi? És a dir, el valor de Polvorí se suma al valor de combat, només si les tropes són a Barcelona, però s'aplica per determinar baixes, tant si són a Barcelona com si no.
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Tempo
Spain
Barcelona
flag msg tools
mb
En l'explicació de les regles no queda gaire clar en el cas d'aplicar les baixes ja que només parla del cas on les tropes estan a Barcelona i s'aplica el valor del Polvorí.
Però en l'exemple de la pàgina 22 es pot veure com no s'aplica aquest valor en els combats fora de Barcelona:
Combat 1: en un espai fora de Barcelona, 1 peça
d'infanteria s'enfronta a 4 tropes borbòniques.
Calculem el valor de combat de cada bàndol:
Valor de combat borbònic = 4
Valor de combat barceloní = 3 (no es pot sumar el
valor de l'indicador Polvorí perquè el combat és fora
de Barcelona)
Bàndol perdedor
Barcelonins: s'eliminen les tropes barcelonines (la peça
d'infanteria se'n va a reserva perquè el combat era
fora de Barcelona).
Bàndol victoriós
Borbònics: es redueix el valor de les fitxes de tropes
borbòniques (4) tants punts com el valor de combat dels
barcelonins (3). Canviem la fitxa de tropa borbònica de
valor 4 per una de valor 1.
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Severí Vinyoles

Barcelona
Catalonia
msg tools
mbmbmbmbmb
Gràcies per la resposta. Ja m'ho semblava que era així. Tot i que les regles no ho especifiquen, el més lògic és que el nivell de Polvorí no s'apliqui en la determinació de baixes fora de Barcelona. Si no fos així, les tropes de fora de la ciutat no es moririen gairebé mai (ja que tampoc no són bombardejades, com les de dins). L'exemple que cites del Reglament, que m'havia passat per alt, és molt clar.
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.