Recommend
4 
 Thumb up
 Hide
2 Posts

Azul» Forums » Reviews

Subject: Azul - Dutch review Spelgroep Phoenix rss

Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
Brigitte den Hartog
Netherlands
flag msg tools
Avatar

Azul

Azul is een spel van de uitgever Plan B Games. Dit spel kan met zowel 2, 3 of 4 spelers gespeeld worden. Iedereen bouwt een muur met mooie tegels in het Alhambra. En natuurlijk de meeste punten verdienen om het spel te winnen.

In het begin van het spel liggen er afhankelijk van het aantal spelers een paar ronde schijven op tafel. Op ieder van die schijven liggen 4 tegels in verschillende kleuren. Als je aan de beurt bent pak je tegels van een bepaalde kleur van een schijf, je moet wel alle tegels van je gekozen kleur pakken, dus liggen er 2 of 3 pak je die 2 of 3 en niet alleen 1 stuks. De overgebleven tegels van die schijf gaan naar het midden op tafel.

Op een gegeven moment wil of moet iemand wel de tegels uit het midden van de tafel pakken. Ook hier pak je alle tegels van die kleur die je kiest. De eerste speler die uit het midden kiest krijgt een fiche die hij neerlegt op zijn speelbordje voor -1 punt, maar hij is de volgende ronde wel startspeler.

Als een speler tegels heeft gekozen legt hij deze op zijn speelbord. Van links naar rechts moeten de rijen gevuld worden. De bovenste rij is met 1 tegel al vol, de volgende 2, 3 en de onderste rij heeft 5 van dezelfde kleur tegels nodig. Als een speler tegels heeft gepakt die hij niet op zijn bordje kan leggen komen deze in de onderste rij die iedere ronde weer voor strafpunten zorgt.

Als alle tegels van tafel zijn gepakt is de eerste ronde afgelopen en volgt er een puntentelling. Van alle verzamelde tegels mag er één, mits de rij vol is, er 1 op de muur neergelegd worden, de andere tegels gaan opzij naar de voorraad. Alle gebouwde tegels leveren 1 of meer punten op.

Aan het eind van het spel krijg je nog extra punten als je een horizontale rij tegels af hebt, zodra een speler dat heeft is het spel afgelopen en was dit de laatste ronde. Ook als je een kolom tegels af hebt of alle tegels van 1 kleur, verdien je daar extra bonuspunten mee.

Conclusie:
Ook al is iedereen aan zijn eigen muurtje aan het bouwen is het toch goed om te tegenstanders in de gaten te houden. Welke tegels pak je nu van de tafel en welke probeer je straks te bemachtigen. Soms is het ook een tactiek om je tegenspelers met veel minpunten op te zadelen.
Het is een zeer kleurrijk en vrolijk spel en nodigt zeker uit tot nog een keer spelen.


Auteur: Michael Kiesling
Uitgever: Plan B Games / Pegasus Spiele
Aantal spelers: 2-4 spelers
Speelduur: 30-45 minutenhttp://www.spelgroepphoenix.nl/index.php/spelrecensies2/108-...
5 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Orlando Sá
Belgium
Brussels - Belgium
flag msg tools
designer
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Bedankt voor de recensie.
Slechts een kleine opmerking: Je bouwt geen muur in Alhambra, Je bouwt een muur in het Koninklijk Paleis van Evora, in Portugal.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.