Recommend
 
 Thumb up
 Hide
1 Posts

Leo» Forums » Reviews

Subject: Dutch Text review rss

Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
De Spelcarrousel Tilburg
msg tools
Avatar
Leo is een coöperatief geheugenspel waarbij je als doel hebt om te zorgen dat Leo binnen een dag naar de kapper gaat.

In de doos vind je een bed, een kappersstoel, Leo, bestaande uit 5 puzzelstukken, 1 wekker en een houten figuur met een leeuw erop. Daarnaast zijn er 30 tegels die een weg naar de kapper moeten vormen en 20 bewegingskaarten met verschillende dieren en cijfers erop.

Leo de leeuw moet dringend naar de kapper, want zijn manen zien er wat lang en warrig uit en hierdoor raakt hij langzaam het respect kwijt van de andere dieren in het bos. Helaas zijn dit ook dezelfde dieren die hem erg ophouden als hij onderweg is om de kapper te bezoeken. Alle kaarten worden verdeeld tussen de spelers en de wekker wordt op 8 uur gezet. Vervolgens worden de tegels ondersteboven in een pad naar de kappersstoel gelegd.De speler die aan de beurt is, speelt één van zijn kaarten uit. Het getal wat op de kaart staat is ook het aantal stappen dat de leeuw vooruit moet lopen. Als Leo op een tegel is aangekomen, wordt deze omgedraaid en wordt deze vergeleken met de kaart die is gespeeld, komen deze overeen of wordt er een wegwijzer omgedraaid, dan is er niets aan de hand en mag Leo gewoon verder lopen. Is het een ander dier dan verliest Leo kostbare tijd en wordt de wekker zoveel uur vooruit geschoven als op het kaartje staat dat zojuist gespeeld is. Wanneer de wekker weer op 8 staat of hier overheen gaat, is het avond en is de kapper gesloten. Leo moet dan terug naar bed en er wordt een stukje haar aan zijn kapsel toegevoegd. Alle dieren op de route worden weer terug gedraaid en het spel begint weer opnieuw.

Het spel is afgelopen als Leo de kappersstoel heeft bereikt of als Leo geen extra manen meer heeft om zijn haar langer te laten groeien. In het laatste geval hebben de spelers verloren.

Leo is een van die spellen die als kinderspel op de markt is gezet, maar waar een volwassene stiekem ook best veel plezier aan beleefd. Hoewel memorie altijd heel saai en kinderachtig klinkt, is Leo totaal niet saai of kinderachtig te noemen. De eerste keer dat wij het speelden, hadden we met 3 volwassenen flinke moeite om alle opengespeelde kaartjes te onthouden als ze weer werden teruggedraaid, er zit dus echt wel wat uitdaging in. Hierdoor is het een heel toegankelijk spel wat voor veel leeftijden geschikt is.
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.