Recommend
3 
 Thumb up
 Hide
4 Posts

Slovenia» Forums » General

Subject: The Mind, Illusion, The Game, Ohanami - založba Pravi Junak rss

Your Tags: Add tags
Popular Tags: [View All]
Jure Pucko
Slovenia
flag msg tools

Pozdravljeni!

Sem Jure iz založbe iger in trgovine Pravi Junak. V ponedeljek 9. septembra 2019 bodo izšle 4 igre v založbi Pravi Junak.

Igre Pravi Junak so rezultat naše želje, kot ljubiteljev družabnih iger, da bi se še več ljudi spoznalo s sodobnimi dizajnerskimi družabnimi igrami. Zato smo se odločili, da bomo izdali štiri igre, ki jih lahko predstaviš komurkoli, kadarkoli in kjerkoli. Igre Pravi Junak so igre kratkih pravil, inovativnih načinov igranja, privlačnega dizajna, kakovostne izdelave in seveda zabavne ter cenovno ugodne.

Igre Pravi Junak bodo na voljo v štirih državah - v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in v Srbiji.

Več o nas in o igrah lahko preberete na naši spletni strani.

THE MIND
Avtor: Wolfgang Warsch, Ilustrator: Oliver Freudenreich
Št. igralcev: 2-4, Trajanje: 20 min, Starost: nad 8 let

The Mind BGG
Pravi Junak Edition

The Mind je najbolj izvirna, zasvojljiva in zabavna timska izkušnja, kar si jih lahko zamislite. Brez besed in odvečnih komentarjev: samo vi, vaši soigralci in moč vaših misli. Postanite eno in premagajte The Mind!

The Mind je posebna igra. Dejstvo, da med igro igralci ne smejo govoriti, včasih dvigne obrvi, saj je za zmago (v skladu s pravili, torej, da med igro res ne uporabljate nedovoljenih znakov ali mimike) potrebna popolna koncentracija. Ravno zaradi tega je občutek zadovoljstva in dosežka, ko opraviš vse stopnje, tako odličen.
Quote:
One of the very best games I have played between now and whenever. Paul Dean, Shut Up & Sit Down.
Igra The Mind je od izida nemške izdaje prejela že več kot 20 mednarodnih nagrad in priznanj. Med drugim, Spiel des Jahres nominacija 2018, francoska igra leta 2019, Golden Geek Best Card game, Best Coop game in Best Party game.

ILLUSION
Avtor: Wolfgang Warsch, Ilustrator: Oliver in Sandra Freudenreich
Št. igralcev: 2-5, Trajanje: 15 min, Starost: nad 8 let

Illusion BGG
Pravi Junak Edition
Koliko barve zares vidite? Vas oči morda varajo? Illusion je inovativna igra optičnih prevar, igra preprostih pravil, ki se jih naučite v minuti. Hipna zabava za vse generacije.

Illusion je igra, ki jo imaš vedno s sabo in jo lahko predstaviš v bilo kakšni situaciji, najrazličnejšim skupinam ljudi. Ljudje jo takoj razumejo in se lahko igri priključijo tudi med igro.
Quote:
This is a fantastic game. My numero uno small game. Tom Vasel, The Dice Tower.
Illusion je ena tistih iger, kjer si poleg avtorja posebno pohvalo zasluži tudi ilustrator, saj so grafike tako pomembne za samo igralnost. V igri je 98 različnih kart z vzorci iz rumene, zelene, rdeče in modre barve. Ilustracije so narisane izjemno premišljeno, saj si tudi po več sto demonstracijah, kart in kombinacij ter posledično vrstnega reda ne moreš zapomniti. Predvsem zaradi tega, ker je vzorec na vsaki karti sestavljen iz štirih barv in lahko na istih kartah enkrat opazujemo zeleno, drugič rumeno, tretjič modro in naposled rdečo barvo, kar pomeni, da je možnih kombinacij nebroj.

THE GAME
Avtor: Steffen Benndorf, Ilustrator: Oliver in Sandra Freudenreich
Št. igralcev: 2-5, Trajanje: 20 min, Starost: nad 8 let

The Game BGG
Pravi Junak Edition
Igra The Game je vaš nasprotnik. Le s skupnimi močmi jo lahko premagate. Kljub preprostim pravilom, naloga ni enostavna. Staknite glave, pripravite strategijo in se znebite vseh kart!

Quote:
A most excellent game! GameNight!, BoardGameGeek
Igra vsebuje mini razširitev "The Game on Fire", ki igro oteži. Težavnost igre pa lahko tudi sami prilagajamo, tako da razdelimo več ali manj kart, ali zvišamo ali zmanjšamo število kart, ki jih moramo odigrati, ko smo na potezi.

OHANAMI
Avtor: Steffen Benndorf, Ilustrator: Christian Opperer
Št. igralcev: 2-4, Trajanje: 20 min, Starost: nad 8 let


Ohanami BGG
Pravi Junak Edition
Čudoviti svet češnjevih cvetov. Krog za krogom sestavljajte potoke, zelenje, kamenje in češnje ter ustvarjate harmonične vrtove, ki vam bodo prinesli zmago. Ohanami je igra preprostih pravil, polna zvitih odločitev.

Ohanami čisto nova card drafting in set collection igra Steffena Benndorfa, avtorja, ki je ustvaril The Game in Qwixx, ki sta bili nominirani za Spiel des Jahres.

V ponedeljek 9. septembra vas vabim v Dobro potezo, kjer bomo imeli predstavitev iger ob njihovem izidu. Igre boste lahko brezplačno preizkušali.

Seveda bomo imeli tudi svojo stojnico na konvenciji Na meji nevidnega 14. septembra na Gospodarskem razstavišču, kjer vas vljudno vabim, da nas obiščete.

Lep pozdrav,
Jure
3 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Samo Oleami
Slovenia
Ljubljana
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Se pravi 4 igre založnika Nürnberger-Spielkarten-Verlag z dodanim listkom s pravili v jezikih naroda Jugoslavije? (minus makedonščina)


Upam, da uspete s temi priti v distribucijske verige trgovin (Mercator, spar), verjetno pa so načrti za nadaljnje ambicioznejše projekte (?).

Vso srečo!
 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Jure Pucko
Slovenia
flag msg tools
Pozdravljeni, Samo!

Hvala za vprašanje in podporo.

Drži, da je NSV založnik za Nemčijo in Avstrijo, tako kot je, denimo, Pandasaurus Games založnik za Združene države Amerike, Pravi Junak pa za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Srbijo.

Ne drži pa, da so pravila na listkih samo dodana igri. Celotna podoba igre, škatla in pravila, je v dizajnu založbe Pravi Junak.

Vljudno vas vabim, da se nam v ponedeljek ob 18.00 pridružite v Dobri potezi na predstavitvi iger.

Prijeten konec tedna,
Jure
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Samo Oleami
Slovenia
Ljubljana
flag msg tools
badge
Avatar
mbmbmbmbmb
Kul.

V Društvu Igrolog smo izvajali delavnice igranja družabnih iger za osnovnošolce in smo razmišljali o igrah Illusion in The Mind. Super, da so te igre zdaj lahko dostopne v Sloveniji.

Hvala za vabilo, sem na dopustu, ampak nemara se še srečamo.

lp. s.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls