Daniel Hogetoorn
Netherlands
Amsterdam
flag msg tools
mbmb
Hallo allemaal,

Op 22 en 23 januari 2011 organiseer ik weer het Open Amsterdams Bordspellenkampioenschap. Deze vindt zoals gebruikelijk plaats in Café "2 Klaveren" op de Clerqstraat 136 in Amsterdam. Omdat het café speciaal voor ons open is, is het niet toegestaan om aldaar meegebrachte consumpties te nuttigen. Daarentegen kan ik iedereen verzekeren dat het eten er van zeer goede kwaliteit tegen een redelijke prijs is. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen mooie prijzen!

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 22 januari 2011:

9.00 uur: Loting
10.00 uur: Caylus
14.00 uur: Dominion basis
15.30 uur: Age of Renaissance
22.00 uur: einde eerste dag

Zondag 23 januari 2011:

9.30 uur: Maharadja (Phalanx Games)
12.00 uur: Acquire
15.00 uur: Agricola basis (draft)
18.30 uur: Prijsuitreiking

Alle tijden zijn onder voorbehoud. Er wordt gespeeld volgens het Deense systeem (eerste vier ronden tegen verschillende tegenstanders, laatste twee ronden tegen directe concurrentie). De kosten bedragen vermoedelijk 5 euro per persoon.

Korte spelregelverduidelijkingen:

Dominion: aan het begin van het spel worden de 10 soorten koninkrijkkaarten die meedoen per spel geloot. Een spel is afgelopen als de provinciekaarten op zijn of als 3 willekeurige stapels op zijn. Bij het spelen van de Geldschieter mag je direct een koperkaart uit je hand vernietigen (je hebt daar geen andere kaart voor nodig).

Agricola: we draften, waarbij iedere speler 10 ambachten en 10 kleine investeringen krijgt en er steeds van beide 1 uitzoekt en de resterende doorgeeft totdat iedereen 7 ambachten en 7 kleine investeringen heeft. De ambachten en investeringen worden in tegengestelde richting doorgegeven. We gebruiken het E, K en I-deck (dus geen Z-deck!). Er zitten maximaal 4 spelers aan 1 tafel.

Age of Renaissance: we spelen met het originele speelbord en er mag niet over kaarten in de hand worden gepraat (geen card diplomacy). Verder gelden alle originele spelregels en de official errata en FAQ.

Maharadja: we spelen met de spelregels van Advanced version I.

Acquire: geld mag geheim worden gehouden; aandelen worden in open stapels op tafel bewaard, waarbij je kunt zien in welke maatschappijen een speler aandelen heeft, maar niet precies hoeveel.

Caylus: geen opmerkingen

BELANGRIJK: elk jaar is het weer een probleem. Sommige spelers kennen de spelregels toch niet of hebben een spel als Agricola maar één keer gespeeld, waardoor het doorlezen van kaarten erg lang duurt. Er zijn ook spelers die überhaupt erg lang nadenken. Ik wil jullie daarom nogmaals op het hart drukken om de spellen goed te oefenen (dus niet één keer spelen, maar minimaal drie, vier of vijf keer!). Verder zou het prettig zijn als je tijdens het toernooi niet alleen gaat nadenken als je aan de beurt komt, maar ook tijdens de beurt van anderen al over je zet gaat nadenken.

Vanaf heden kun je je bij mij voor het toernooi aanmelden (dhogetoorn@gmail.com). Graag bij je aanmelding de volgende zaken vermelden:

1. Volledige naam + e-mailadres en telefoonnummer waarop je het beste te bereiken bent.
2. Welke van de te spelen spellen kun je eventueel naar het toernooi meenemen?
3. Welke spellen moet je nog leren?
4. Heb je hulp nodig bij het zoeken naar speelgenoten om deze spellen te leren? Zo ja, op welke dagen zou je kunnen oefenen?

De aanmeldingsdeadline is vrijdag 24 december 2010!

Voor meer informatie over het toernooi en de spelregels, mail me gerust op bovenstaand e-mailadres.

Veel plezier en succes met oefenen!

Groetjes,
Daniël Hogetoorn.
1 
 Thumb up
 tip
 Hide
  • [+] Dice rolls
Front Page | Welcome | Contact | Privacy Policy | Terms of Service | Advertise | Support BGG | Feeds RSS
Geekdo, BoardGameGeek, the Geekdo logo, and the BoardGameGeek logo are trademarks of BoardGameGeek, LLC.